Meet & Greet Amsterdam

Meet & Greet Amsterdam

Venster Acties en details

€ 50

Datum en tijd

Locatie

Eye Film Museum

1 IJpromenade

1031 KT Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Wil jij kennis maken met de redacteuren van Dansdocent.nu? En collega dansdocenten ontmoeten? Kom dan naar deze Meet&Greet in Amsterdam!

Over dit evenement

Exclusief voor de leden van Dansdocent.nu organiseren we in 2022 bijeenkomsten door heel Nederland en België. Iedere maand in een andere stad. Een intieme lunch met twee redacteuren en vier dansdocenten. Zodat we elkaar kunnen leren kennen, ervaringen en tips kunnen uitwisselen, en er hopelijk nieuwe vriendschappen ontstaan. De vierde meet-up staat gepland op zondagmiddag 3 juli in Amsterdam.

Lunchen bij EYE

Op zondag 3 juli gaan we lunchen en borrelen bij het café van het EYE Filmmuseum in Amsterdam Noord. Eten en drinken in het ruime Eye Bar Restaurant is altijd bijzonder. Het moderne, spectaculaire gebouw werd ontworpen door het Oostenrijkse architectenbureau Delugan Meissl. Het restaurant en het terras bieden vanaf elke plek een weergaloos, filmisch uitzicht op het IJ en de langsvarende schepen. Dat wordt gegarandeerd genieten!

Let op: Dit evenement gaat alleen door wanneer minimaal drie mensen zich aanmelden. Zijn alle kaarten verkocht? Meld je dan aan voor de wachtlijst! Wie weet komt er een plekje vrij.

Voorwaarden: Mocht je verhinderd zijn, geef dit dan uiterlijk 36 uur van tevoren door (dus voor vrijdagavond 1 juli om 00.00 uur). Dan krijg je 50% van je ticket terug - en kan hopelijk nog iemand anders jouw plekje innemen. Annuleer je meer dan 7 dagen van tevoren, dan krijg je 100% terug.

Met wie ga je kennismaken?

Tijdens deze Meet&Greet kun je kennismaken met hoofdredacteur Jacqueline de Kuijper en redacteur Sanne Fokkens.

Danswetenschapper Jacqueline de Kuijper is de oprichter en hoofdredacteur van Dansdocent.nu. Naast het aansturen van de andere redacteuren, is ze verantwoordelijk voor de rubrieken ‘Bijscholing & Omscholing’ en ‘Internationaal Dansonderzoek’. Voorheen schreef ze als webredacteur voor Dans Magazine en als dansjournalist voor Cultuurpers. Haar scherpe pen en onderzoekende geest zet ze sinds 2019 in om dansdocenten te inspireren. Jacqueline studeerde Dance Studies aan Mills College in Californië. Daar kwam ze in aanraking met progressieve theorieën over educatie. Ze gelooft sterk in een interdisciplinaire aanpak, het stimuleren van ‘inquiry’ en het combineren van theorie met praktijk.

Sanne Fokkens is redacteur Trends & Curriculum. Ze studeerde Theaterwetenschap aan de UvA en Docent Dans bij ArtEZ. Ze heeft 15 jaar werkervaring als allround dansdocent, choreograaf, dramaturg en consultant. Ze schreef voor Dans Magazine en werkte als adviseur dans bij Kunstfactor (voorloper van LKCA). Daarnaast is zij oprichter en was ze artistiek coördinator van Stichting Danstheater VOS. Voor Dansdocent.nu gaat Sanne in gesprek met de dansacademies en onderzoekt ze hoe het vak dansdocent zich aan het ontwikkelen is.

Waarom een Meet&Greet?

Het idee voor de maandelijkse Meet&Greet ontstond nadat Jacqueline de Kuijper, hoofdredacteur van Dansdocent.nu, in het najaar van 2021 een borrel organiseerde voor haar team van redacteuren. Het was zo gezellig om elkaar - na die ellendige coronacrisis - eindelijk eens live te zien en beter te leren kennen. Daarom organiseert ze nu iedere drie maanden zo'n get-to-gether voor het team, die telkens ook veel inspiratie oplevert. Maar hoe leuk zou het zijn, dacht ze toen, om ook eens leden uit te nodigen?!

Daarom is er vanaf april 2022 iedere maand een Meet&Greet voor leden van Dansdocent.nu. Een intieme brunch of lunch met Jacqueline, een redacteur, en vier dansdocenten. Zodat we echt de rust en de tijd hebben om met elkaar in gesprek te gaan, elkaar te leren kennen, kennis te delen, inspiratie op te doen en - hopelijk - nieuwe vrienden te maken.

"Ik denk dat als we van mensen buiten de sector meer respect willen krijgen, dat begint door eerst elkaar met meer respect te behandelen! Ik zie toch vaak dat docenten en dansschoolhouders elkaar als concurrent zien in plaats van als collega en bitchy op elkaar reageren. Deze onderlinge vijandigheid doet de sector geen goed. Diversiteit en inclusie zijn niks voor niks hot topic. Er moet ruimte zijn voor verschillende perspectieven en juist door die te delen kan er een gezond debat ontstaan. Net zoals het belangrijk is om een veilige leeromgeving creëren voor onze leerlingen, is het belangrijk om een veilig werkklimaat te creëren voor elkaar. Wanneer we elkaar als collega’s - of zelfs vrienden - kunnen beschouwen zullen we ook meer geneigd zijn om elkaar verder te helpen door onze kennis te delen. Daarom is het belangrijk om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen, zodat we elkaar wat meer gaan gunnen." - Jacqueline de Kuijper, hoofdredacteur Dansdocent.nu

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen