Gratis

Meet-up #1 ‘De Nieuwe Zuidplaspolder’

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Dorpshuis Op Moer

Raadhuisstraat 40

2751 AW Moerkapelle

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Wij nodigen u van harte uit op donderdag 12 september om mee te praten over de ontwikkeling van de Nieuwe Zuidplaspolder. Midden in onze gemeente ligt de Zuidplaspolder. De komende tien tot vijftien jaar zet de gemeente in op de bouw van 4.000 woningen, want de vraag naar woonruimte in onze regio is groot. Kom naar de meet-up in Dorpshuis Op Moer en denk mee over de toekomst van de Zuidplaspolder!

Wat vindt u belangrijk?
In de nieuwe concept-ontwikkelingsvisie staan op hoofdlijnen de uitgangspunten en ambities die we hebben voor De Nieuwe Zuidplaspolder. Deze hebben we mede met inbreng van deelnemers aan de in 2017 gehouden gebiedsconferenties opgesteld. Wij willen deze concept-ontwikkelingsvisie graag met u bespreken. Wat vindt u belangrijk? Welke voorzieningen vindt u passen bij modern landelijk en dorps wonen in de Zuidplaspolder? Wat is volgens u nodig voor een goede bereikbaarheid van het gebied? En hoe ontzien we omliggende dorpen? Wij horen graag uw ideeën en suggesties.

Iedereen welkom
De meet-ups zijn bedoeld voor inwoners van de gemeente Zuidplas, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Woont u in omliggende dorpen of steden en bent u benieuwd naar de plannen van de gemeente Zuidplas? Dan bent u uiteraard ook van harte welkom.

Samen voor een Nieuwe Zuidplaspolder
We kunnen ons goed voorstellen dat u ook vragen heeft. Het kan zijn dat wij tijdens de bijeenkomsten nog geen pasklaar antwoord hebben. De concept-ontwikkelingsvisie beschrijft namelijk op hoofdlijnen de ontwikkeling van de Nieuwe Zuidplaspolder. Uw vragen, kennis, ideeën en suggesties zijn voor ons belangrijk om te komen tot een definitieve-ontwikkelingsvisie.

Schrijf meteen in!
Bent u nieuwsgierig naar de toekomst van de Zuidplaspolder? Wilt u weten wat er in de concept-ontwikkelingsvisie staat? Heeft u ideeën en suggesties? Schrijf u dan meteen in voor deze meet-up.

Programma

U bent vanaf 18:00 van harte welkom bij de inloop informatiemarkt. Hier kunt u alvast uw mening of ideeën geven over verschillende thema’s en onderwerpen uit de concept-ontwikkelingsvisie. Tijdens de informatiemarkt staat er een eenvoudige maaltijd voor u klaar.

Om 19:00 opent wethouder Jan Hordijk de avond. De rest van het programma ziet er als volgt uit:

  • Presentatie concept-ontwikkelingsvisie
  • Keuze uit twee verdiepende sessies:
    1) Identiteit en woonmilieus, voorzieningen, mobiliteit
    2) Duurzaamheid, werkgelegenheid, landschap
  • Kennisuitwisseling (o.a. tafelgesprekken, keuzeborden)
  • Afsluitende borrel

Vervoer
Bent u niet in de gelegenheid om met eigen vervoer naar Dorpshuis Op Moer in Moerkapelle te komen. Dan kunt u meerijden in de bus die vanaf Moordrecht via Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen naar Dorpshuis Op Moer rijdt. De opstaptijden zijn:

17:45 Sportcentrum De Zuidplas, Moordrecht
18:00 Raadhuisplein, Nieuwerkerk aan den IJssel
18:15 Dorpshuis Swanla, Zevenhuizen

Kies bij uw inschrijving voor de bijeenkomst voor een busticket vanaf de juiste opstapplaats, want er is beperkt plek in de bus!

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.denieuwezuidplaspolder.nl. Hebt u een vraag of opmerking? Neem dan contact op via info@denieuwezuidplaspolder.nl.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Dorpshuis Op Moer

Raadhuisstraat 40

2751 AW Moerkapelle

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen