€ 10,96

Meet up #14: MVO Nederland & Wemos over lobby

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Netherlands Water Partnership (NWP)

Bezuidenhoutseweg 2

2594 AV Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Uitnodiging // meet up #14 – MVO Nederland & Wemos over lobby – donderdag 21 februari

We nodigen alle Jonge Krachtenbundelaars en (nieuwe) geïnteresseerde young professionals van harte uit voor de meet up over lobby op donderdag 21 februari bij de Netherlands Water Partnership in Den Haag, met MVO Nederland & Wemos als hosts.

Lobby

Als je op een verjaardag vertelt dat je werkt als lobbyist, gaan de wenkbrauwen vaak omhoog. De eerste associatie? Je vult je werkdag in achterkamertjes met het aanprijzen van fossiele industrie, big pharma en een heleboel andere dingen die we niet willen. Maar: organisaties die juist toewerken naar een nieuwe economie en het behalen van de SDG's, voeren ook een actieve lobby. In toenemende mate zetten zij een nieuw frame tegenover de gevestigde belangen en bekende organisaties. Hoe doe je dat precies? Wat is lobby? Waar ga je van start? En wat kan jij als Jonge Krachtenbundelaar eigenlijk doen, om jouw boodschap in Den Haag of Brussel over te brengen? Tijdens deze Jonge Krachtenbundelaars meet up geven MVO Nederland en Wemos jou een kijkje achter de schermen en reiken ze handvaten aan. Met dank aan het Netherlands Water Partnership (NWP) voor de locatie.

Over MVO Nederland en Wemos

MVO Nederland is het grootste duurzame bedrijvennetwerk van Europa. Samen met 2500 ondernemers vormt de organisatie een beweging die de overgang naar een nieuwe economie versnelt. Een gezonde economie waarin positieve financiële resultaten samengaan met de zorg voor onze planeet en mensen. Maximale impact, nationaal en internationaal.

Wemos pleit voor het recht op gezondheid van ieder mens, overal ter wereld. Wemos gelooft in overheidsmaatregelen om de gezondheid van burgers te verbeteren en te beschermen. Wij pleiten voor het opnemen van gezondheidsonderwerpen in alle beleidsterreinen: Health in All Policies.

In het kort

  • Wanneer: donderdag 21 februari

  • Waar: Netherlands Water Partnership, Bezuidenhoutseweg 2 in Den Haag (praktisch naast Den Haag Centraal, dus kom vooral met het OV)

  • Tijd: vanaf 17:30 staan de deuren open, om 18:00 begint het programma tot 21:00 (inclusief borrel)

  • Kosten: €10, inclusief pizza

Let op: als je je aanmeldt, rekenen we op je komst en doen we inkopen voor je. Kun je er onverhoopt toch niet bijzijn? Meld je dan vóór maandag 18 februari af via Eventbrite of stuur een mailtje naar het kernteam.

Tijdens de meet up kunnen foto's gemaakt worden die op de Jonge Krachtenbundelaars website en social media kanalen gedeeld kunnen worden. Mocht je liever niet in beeld komen? Stuur dan een mailtje naar Afra de Leeuw.

We zien je graag op 21 februari. Tot dan!

Over Jonge Krachtenbundelaars

Jonge Krachtenbundelaars is een netwerk van young professionals van organisaties die de realisatie van de SDG's aanjagen. Dit zijn zowel non-profits als commerciële partijen en zowel publieke als private partijen. Samenwerking is essentieel voor de realisatie van de SDG's, daarom hebben we onszelf als doel gesteld om in vijf jaar tijd vijftig effectieve samenwerkingen vorm te geven waarin we onze krachten bundelen voor de doelen.

Dit geven we vorm tijdens inhoudelijke netwerkborrels die we eens in de twee maanden organiseren. Verdieping EN netwerken. Verbreden EN concrete plannen maken. Kijk voor meer informatie op onze website.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Netherlands Water Partnership (NWP)

Bezuidenhoutseweg 2

2594 AV Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen