Meet up #16: Second Love Food over circulaire voedselketens

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

New Metropolis

Burgemeester Rendorpstraat 1

1064 EL Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Uitnodiging: Meet up #16 – Second Love Food over circulaire voedselketens

Je bent van harte welkom bij meet up #16 op donderdag 6 juni. Second Love Food en Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw West zullen het programma verzorgen bij New Metropolis in Amsterdam. Bestel hier op eventbrite jouw ticket.

Waar gaat de meet up over?

Een derde van ons geproduceerde voedsel wordt weggegooid. Second Love Food wil een marktplaats in voedselverspilling opzetten, om voedselketens te verduurzamen middels circulaire ketens, maar kampt nog met vraagstukken. Daarom dagen we jou tijdens deze meet up uit: hoe kunnen bedrijven in de voedselindustrie samenwerken om voedselverspilling aan te pakken, in de vorm van een digitaal vraag en aanbod platform? Welke stakeholders zijn hiervoor nodig? Hoe zien dit soort partnerschappen (ook financieel) eruit? Het verschil tussen nu en straks is dat de aanpak voor het classificeren en aanbieden van reststromen aardappels, groente en fruit (agf) gedigitaliseerd kan worden door boeren, producenten en groothandels.

Wie is de host?

Second Love Food (SLF) vindt dat wat voedsel is, voedsel moet blijven. De missie van SLF is dat iedereen de voedselwaarde van voedselverspilling maximaal kan benutten. De focus ligt daarmee op het bovenste gedeelte van de Ladder van Moerman. Deze ladder laat eenvoudig zien hoe je voedsel duurzaam kan opwaarderen in de keten. SLF concentreert zich met name op het verminderen en benutten van restvoedsel en het ombuigen van lineaire voedselketens naar circulaire processen. Ketenregie en organisatie zijn daarin een specialiteit. SLF ken je trouwens misschien al van BinnensteBuiten op NPO2 en The Green Gallery bij BNR. SLF Moermanladder

In het kort

  • Wanneer: donderdag 6 juni

  • Waar: New Metropolis aan Burgemeester Rendorpstraat 1, 1064 EL in Amsterdam

  • Tijd: vanaf 17:30 staan de deuren open, om 18:00 begint het programma tot een uur of 21:00 (inclusief borrel)

  • Kosten: €10, inclusief pizza

  • Bestel simpelweg hier op Evenetbrite jouw ticket!


Let op: als je je aanmeldt, rekenen we op je komst en doen we inkopen voor je. Kun je er onverhoopt toch niet bijzijn? Meld je dan vóór 3 juni af via Eventbrite of stuur een mailtje naar het kernteam.

Tijdens de meet up kunnen foto's gemaakt worden die op de Jonge Krachtenbundelaars website en social media kanalen gedeeld kunnen worden. Mocht je liever niet in beeld komen? Stuur dan een mailtje naar Afra de Leeuw.


We zien je graag op 6 juni!


Afra, Carien, Chiara & Mart

JKB Logo

Over Jonge Krachtenbundelaars

Jonge Krachtenbundelaars is een netwerk van young professionals van organisaties die de realisatie van de SDG's aanjagen. Dit zijn zowel non-profits als commerciële partijen en zowel publieke als private partijen. Samenwerking is essentieel voor de realisatie van de SDG's, daarom hebben we onszelf als doel gesteld om in vijf jaar tijd vijftig effectieve samenwerkingen vorm te geven waarin we onze krachten bundelen voor de doelen. Dit geven we vorm tijdens inhoudelijke netwerkborrels die we eens in de twee maanden organiseren. Verdieping EN netwerken. Verbreden EN concrete plannen maken. Kijk voor meer informatie op onze website.


Datum en tijd

Locatie

New Metropolis

Burgemeester Rendorpstraat 1

1064 EL Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen