Gratis

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Pakhuys

Berkelkade 15a

7201 JE Zutphen

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Wil jij ook deel uit maken van de donut economie? Laten we dat dan samen realiseren!"Markten zijn inefficiënt en groei is niet alles zaligmakend: tijd voor een nieuw economisch model". Doet onze toekomstige economie er toe voor jou? Wil je graag met lokale aanpakkers van gedachten wisselen over hoe we dit in Zutphen/Warnsveld kunnen realiseren? Dan deel dit evenement met je vrienden Gratis tickets via eventbrite.Programma:

19:15 uur Inloop

19:30 uur Documentaire Tegenlicht Donut economie

20:15 uur Pauze

20:30 uur In gesprek met: Dolf Logemann, ecoloog

Michiel Westerhoff, Circulus-Berkel

Dorien Bogerd, Stadspartij

21:30 uur Brainstorm tafels. Met elkaar aan de hand van verschillende thema's actie plannen smeden.Over de donut economie:

Staat ons economische gedrag in dienst van groei en winst of dient het de mens en planeet? Met die vraag ging econoom Kate Raworth, onderzoeker aan het ‘Environmental Change Institute’ in Oxford, aan de slag. In plaats van opgaande lijnen en stijgende grafieken ontstond een andersoortig ideaalbeeld: onze economie zou moeten functioneren volgens het model van de donut.

Hoe dat precies in zijn werk gaat, beschreef Raworth in het boek ‘Doughnut Economics’, dat bij de kenners een ware cultstatus heeft bereikt. Raworths pleidooi voor de ‘donut economie’ trekt het credo dat economische groei voor duurzaamheid komt in twijfel: er zijn harde grenzen aan wat je de planeet nog kunt aandoen. Vanaf de start van je onderneming moet je circulair denken en handelen. Wie zó onderneemt, blijft bijvoorbeeld ónder het ecologisch plafond van maximaal 1,5 graden Celsius opwarming van de aarde en tegelijkertijd bóven een sociale ondergrens van het minimumloon voor werknemers.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Pakhuys

Berkelkade 15a

7201 JE Zutphen

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen