Gratis

MEETUP | FUTURE HEALTH DESIGN TRAINEESHIP

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Beatrixgebouw

Jaarbeursplein 6

3521AL

3521 Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Veranderende behoeftes van patiënten en uitdagingen op het gebied van personeelstekorten en betaalbaarheid van de zorg maken dat zorgorganisaties continue in beweging moeten zijn. Voor organisaties waarbij het primaire proces - de zorg voor de patiënten tijdrovend en intensief is - is dit vaak een grote opgave. Innoveren vraagt om een ander perspectief, samenwerking en snelheid. Ingrediënten die de creatieve industrie in het ontwerp-denken ('design thinking) al geruime tijd toe past: ontwerpers kunnen met inlevingsvermogen, experimenteren, prototypen maken en testen in relatief korte tijdspannes tot relevante, originele en vooral patiëntgerichte oplossingen komen. Voor ons de reden om de krachten te bundelen, en de creatieve industrie naar de zorg te brengen!

In deze meetup gaan we graag met jullie in gesprek over het traineeship Creatieve Zorginnovatie. Alle geïnteresseerden- zorgmedewerkers; ontwerpers; starters - zijn welkom!

Programma

  • 16.00 - 16:30: Introductie Traineeship Creatieve Zorginnovatie voor Opdrachtgevers

  • 16:00 - 16:30: (Parrallel) Introductie Traineeship Creatieve Zorginnovatie voor Ontwerpers

  • 16:30 - 17:00: "Crossover Creativity: Hoe expertise in creativiteit, zorg & technologie samen kan bijdragen aan zorginnovatie" - Willem - Jan Renger (HKU)

  • 17:00 - 18:00: Innovatiesprint - Zorgmedewerkers & ontwerpers samen in de versnelling voor zorgvernieuwing

  • 18:00 Borrel & 'innovatie-expo'

Traineeship: Creatieve Zorginnovatie

Met de ontwikkeling van het traineeship 'creatieve zorginnovatie' willen Studelta (een bemiddelings- en ontwikkelingsbureau) en U CREATE bijdragen aan zorginnovatie door gezamenlijk ontwerpers te trainen tot zorgvernieuwers en de crossover tussen de creatieve industrie en de zorg te versterken door ontwerpers integraal onderdeel te laten zijn van innovatieprojecten.

In het traineeship zullen startende ontwerpers (afgestudeerd HBO/WO) worden geplaatst bij zorg- of zorggerelateerde organisaties (van ziekenhuis tot gemeente) met een innovatieproject en/of binnen een innovatieafdeling en getraind worden in health design.

Contactpersoon (projectleider): Evie Cox @ evie.cox@ucreate.nl T: +31643463589Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Beatrixgebouw

Jaarbeursplein 6

3521AL

3521 Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen