Gratis

Meetup Mycelium Lab Midden Brabant

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Club Smederij

Burgemeester Brokxlaan 8-84

5041SB Tilburg

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Mycelium is het vegetatieve deel van een schimmel, bestaand uit een hoeveelheid vertakte, draadvormige ‘hyfen’, meestal ondergronds. Mycelium is ook een goede isolator, dus mushroom materials kunnen in de toekomst worden gebruikt overal waar isolatiemateriaal nodig is (huizen, auto’s enz.). Mycelium is ook heel geschikt om plantaardige materialen aan elkaar te binden en zo ‘Myco Board’ te vormen. We hoeven dan dus geen gebruik te maken van formaldehyde, een kankerverwekkende stof, bij het maken van meubels van spaanplaat. Met mycelium-technologie, zegt Ecovative, kunnen we kwalitatief goed biologisch constructiemateriaal maken, zonder gebruik van gevaarlijke chemicaliën.

Stichting MoedStichting MOED staat voor de Midden-Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij voor Energie en Duurzaamheid. Een publiek-private onderneming binnen Midpoint Brabant, die samen met ondernemers, onderwijs en overheid invulling geeft aan energiebesparing, collectieve duurzame energieopwekking en circulaire economie in Midden Brabant.

Met het Mycelium Innovatielab brengt MOED de innovatieve eigenschappen en marktkansen van Mycelium onder de aandacht bij productiebedrijven, ontwerpers en productontwikkelaars werkzaam in Midden-Brabant. In een een aantal meet-ups delen experts en ervaringsdeskundigen hun visie, de ontwikkeling en de marktkansen van het circulair bouwen met bio-based grondstoffen en mycelium in het bijzonder.

Dit doen we door niet alleen naar elkaar te luisteren en geinspireerd te raken, maar vanuit een ondernemende samenwerking aan de slag te gaan.

U bent uitgenodigd om deeltenemen aan deze eerste Meetup op
Woensdag 25 april 2018
Tijdstip 13:30 uur - 17:00 uur

Club Smederij
Burgemeester Brokxlaan 8-84
5041 SB Tilburg

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Club Smederij

Burgemeester Brokxlaan 8-84

5041SB Tilburg

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen