Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud
Dit evenement is afgelopen

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Melgeshof: Zorg voor de wijk

Kenniscentrum 60plus

Dinsdag 18 februari 2020 van 12:30 tot 17:30 (CET)

Melgeshof: Zorg voor de wijk

Ticketinformatie

Type Resterend Einde Aantal
Melgeshof: Zorg voor de wijk Uitverkocht Beëindigd Gratis  

Evenementdetails

 

Woonzorgcentrum Melgeshof

Zorg voor de wijk

Dinsdag 18 februari 2020


 

Ter vervanging en uitbreiding van de bestaande infrastructuur uit 1964 onderging de site Melgeshof van Zorgbedrijf Antwerpen een ware metamorfose met opeenvolgende afbraak- en nieuwbouwfasen. Dit leidde tot een hedendaags seniorencentrum met een evenwichtige mix van woonformules binnen een moderne architectuur, ontworpen door osar en Brut architecten. Het huidige Melgeshof bestaat uit een woonzorgcentrum met 184 kamers (3 voor kortverblijf), een dagverzorgings- en dienstencentrum en 98 assistentiewoningen waarvan 56 nog in aanbouw. De architectuur vloeit naadloos over in de tegenoverliggende woonwijk.

 

Osar beschikt over een zeer brede waaier aan ervaring en knowhow in de publieke sector met talrijke projecten rond collectieve woonvormen voor ouderen. Hun aanpak biedt integrale architecturale kwaliteit en een optimale functionaliteit met respect voor de wensen en de belangen van zowel de opdrachtgever als de gebruiker.

In een te grote groep lotgenoten voelt een oudere zich een nummer. Een deeltje dat opgaat in de massa. Dat wou osar absoluut vermijden in het ontwerp. Zorgverlening op grote schaal, maar met de focus op de bewoner als individu. Bewoners leven er in een kleinschalig gezelschap van 7 of 8 mensen. Een herkenbare woonsituatie waarin ze zich thuis voelen en gewoon zichzelf kunnen zijn, met zorgverstrekking binnen handbereik. Een visie die gedragen wordt door Zorgbedrijf Antwerpen.

 

Sinds 1 januari 2020 heeft het Agentschap Zorg en Gezondheid (VAZG) de formele afhandeling van het infrastructuurforfait voor woonzorgcentra en centra voor kortverblijf van het VIPA overgenomen. Het VAZG heeft daarvoor in 2020 een nieuwe oproep gepland.

 

Wees welkom en laat u inspireren!

 

Download hier het programma

 

Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt (max. 2 personen per organisatie).

 

Doelgroep: Exclusief voorbehouden aan directie- en managementleden uit de zorg, faciliteitsbeheerders, (interieur)architecten, ingenieurs- en adviesbureaus, aannemersbedrijven, steden en gemeenten, OCMW’s.  

 

Locatie: Woonzorgcentrum Melgeshof, De Lunden 2, 2170 Merksem.

 

Parking: U kunt parkeren op het terrein van Zorgbedrijf Antwerpen ter hoogte van De Lunden 12 of in de directe omgeving.

 

 

www.wonenna60.be

Heb je vragen over Melgeshof: Zorg voor de wijk? Neem contact op met Kenniscentrum 60plus
Bezoekerslijst Sorteren op: Datum | Voornaam | Achternaam
Meer weergeven

Waar en wanneer


Melgeshof
De Lunden 2
2170 Merksem
België

Dinsdag 18 februari 2020 van 12:30 tot 17:30 (CET)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

Kenniscentrum 60plus

Wonen Na 60 is een Benelux-breed, not-for-profit initiatief dat kennis over de seniorenhuisvesting verzamelt, analyseert en presenteert. Ons doel is om deze groeimarkt te stimuleren en te inspireren op het vlak van kwaliteitsvol en comfortabel wonen, afgestemd op de reële noden en wensen van 60-plussers van vandaag en morgen.
  Contact opnemen met de organisator

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van je eigen evenement?

Doe mee met miljoenen mensen op Eventbrite.

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.