€ 10

Meerdere data

Meraki trio (klarinet, altviool, piano)

Venster Acties en details

€ 10

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Huis Kernhem

Kernhemseweg 7

6718 ZB Ede

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Het Meraki trio speelt werken van Mozart, Brahms, Schumann en Bruch op klarinet, altviool en piano.

Over dit evenement

Het trio bestaat uit Blanca Sánchez (altviool), Marco Danesi (klarinet) en Paolo Gorini (piano). Het Griekse woord ‘μεράκι’ betekent ‘passie’ en het Turkse ‘merak’ staat voor ‘iets doen met plezier’. De musici voelen zich sterk met de betekenis van dit woord verbonden omdat muziek maken hun passie is en plezier in samenspel zich goed door dit woord laat beschrijven.

Blanca Sánchez (altviool) begon op negenjarige leeftijd haar muzikale opleiding aan het Conservatorio Profesional de Música in Salamanca bij Juan Mesana. Ze vervolgde haar studie altviool bij José Manuel Román aan het Conservatorio Superior de Música de Aragón in Zaragoza. Verschillende masterclasses werden gevolgd bij o.a. Kennedy Moretti, bij leden van het Quiroga Quartet (kamermuziek) en bij Silvia Márquez (barok-interpretatie). In 2013 verhuisde Blanca naar Nederland, waar zij bij Marjolein Dispa aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam verder studeerde en haar bachelor afrondde; in 2019 voltooide zij haar masteropleiding altviool bij Richard Wolfe aan het Conservatorium in Utrecht. Zij specialiseerde zich daarnaast nog op het gebied van de oude muziek bij Sayuri Yamagata, Shunske Sato en Antoinette Lohmann. Blanca participeerde in verschillende jeugdorkesten w.o. het Nederlands Jeugd Orkest (NJO).

Ze speelde mee met een productie bij De Nationale Opera, met het Koninklijk Concertgebouw Orkest, remplaceert regelmatig bij het Orkest van het Oosten (Phion), maakt deel uit van het Libero Strijkorkest, Het Kamerorkest van het Noorden en De Nieuwe Philharmonie Utrecht. Zij maakt niet alleen kamermuziek met het Meraki trio maar speelt ook in het Cuarteto Aguamarina.

Marco Danesi (klarinet) en Paolo Gorini (piano) speelden als Duo Ebano eerder, in mei 2019, in Huis Kernhem. Wij bewaren daar goede herinneringen aan en het is mooi dat zij nu samen met Blanca Sánchez, als trio zullen optreden.

Marco en Paolo ontmoetten elkaar voor het eerst aan het Conservatorio Giuseppe Verdi in Milaan en hun wegen kruisten elkaar weer in Amsterdam in 2015. Dat leidde tot de oprichting van Duo Ebano. Zij hielden zich aanvankelijk vooral bezig met het klassieke en romantische repertoire maar richtten gaandeweg hun belangstelling ook op de hedendaagse muziek. Dit zorgde er onder andere voor dat zij een aantal wereldpremières speelden en deelnamen aan een internationale compositiewedstrijd. Hun talent blijft niet onopgemerkt: in januari 2017 wonnen zij de Toonzaal Prijs, de Publieksprijs en de Omroep MAX Jong Talentprijs in de Storioni Toonzaal Competitie in Den Bosch. Zij wonnen de tweede prijs tijdens de Ysaye Chamber Music Competition in Luik en ontvingen de eerste prijs (ex-aequo) tijdens de Salieri-Zinetti Competition voor kamermuziek in het Italiaanse Verona. Zij werden bovendien geselecteerd voor de finale van de prestigieuze ‘Dutch Classical Talent Tour 2019-2020 (ontstaan uit ‘het Vriendenkransconcours’ en ‘het Debuut’).

Delen met vrienden

Locatie

Huis Kernhem

Kernhemseweg 7

6718 ZB Ede

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen