€ 10

MERCY JOHN bij RAILROAD ROOTS

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Restaurant D´n Toei / Oude Theater

58 Spoorlaan

(Den Toei: ingang achterom, langs NS fietsenstalling)

Oss, NB 5348 KC

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Als een speer gaat ie: John Verhoeven alias Mercy John. Als Americana singer./songwriter gestart als John Henry beleefde hij zijn grote doorbraak met de release van zijn album This Ain't New York. Airplay bij zowel de grassroots Americana programma's als ook de nationale zenders zorgden ervoor dat zijn album de hitlijsten binnenkwam en de naam Mercy John de grauwe middelmaat der onbekendheid ontsteeg.
Bij Railroad Roots speelt John haast een thuiswedstrijd maar de muziek wordt vaak onnederlands goed en in een adem met namen als Ryan Adams of Bruce Spingsteen genoemd. Niet te missen dus:

Video van de titel track: https://www.youtube.com/watch?v=YTUiQfJ9Fgs

Reviews 'This Ain't New York'

Volkskrant (4/5): “Er is veel aandacht besteed aan de studio-opnamen, dus janken de (steel)gitaren in een warme gloed en mag hier en daar een orgel zoemen. Maar het zijn de vocalen (en prachtige tweede stemmen) die deze plaat boven het gemiddelde songwriters niveau doen uitstijgen”.
AltCountry (5/5): “Deze door Peeters en Mercy John geproduceerde plaat zien we hoog in de eindejaarslijsten staan”.
Music Maker
(5/5): "2017 begint goed met deze americana van de bovenste plank!" (Harry Pater)
Platomania - 8.0: “John heeft een lichte en mooie zangstem en zijn composities zijn - ondanks invloeden van Tom Petty, Bruce Springsteen en Ryan Adams - origineel en steken goed in elkaar. Het weidse landschap van Brabant en de natuur waar hij als kind in opgroeide bleken een goede voedingsbodem voor deze nieuwe, prima plaat”. (Bert Dijkman)
NPO Radio 1: "This Ain't New York is het nieuwe album van Mercy John. Een prachtig en aangrijpend muziekstuk van Nederlandse bodem”.
De Gitarist:Een opvallend authentiek aandoend Americana-album… Het gitaarwerk van Mercy John zelf en Rolf Verbaant is veelzijdig en gepassioneerd en dat geldt ook voor het huilende pedalsteel werk van laatstgenoemde. Erg verfrissend!” (KP) Heaven – 7.5: "... juist wanneer hij schijnbaar laconiek zingzegt, is zijn klank overtuigend. Het resultaat is goed en veelbelovend" (Ruud Heijjer)

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Restaurant D´n Toei / Oude Theater

58 Spoorlaan

(Den Toei: ingang achterom, langs NS fietsenstalling)

Oss, NB 5348 KC

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen