Gratis

Met je benen op tafel, sparren of intervisie

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Buurthuis Rosa

Malakkastraat 6

3531 HM Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Heb jij behoefte aan ‘met de benen op tafel’, sparren, intervisie?

Uit de enquête tijdens de Frisse Start Nieuwjaarsborrel bleek dat veel mensen behoefte hebben aan overleg met anderen over hun bedrijf. Als zelfstandig ondernemer heb je vaak geen collegas om je heen om mee te overleggen hoe je iets lastigs aan zult pakken. Vragen als:

Hoe volbreng ik die pittige klus op een goede manier?

Wat voor acquisitie is effectief & goed voor mij?

Waar ligt mijn focus het komende jaar?

Administratie strubbelingenenz

Vraag je je wel eens af hoe anderen hun werk doen als ondernemer of kun je wel eens een spiegel of advies van een ander gebruiken? Kom dan naar deze avond!

Marlies Maas Geesteranus en Jacqueline van’t Spijker werken beide via hun bedrijf met verschillende intervisievormen. Marlies is ook lid van een van de Zolo intervisie groepen. Zij laten op deze avond verschillende vormen van overleg en intervisie de revue passeren, zodat je kunt kijken wat bij jou past. Ook kun je met deelnemers aan deze avond besluiten een eigen groep te starten.

Er zijn binnen Zolo al twee intervisiegroepen van ongeveer zes tot acht Zolisten die elkaar regelmatig spreken (eens per maand of eens per 6 weken) om van elkaar te leren en elkaar te helpen. Iedere groep bepaalt zelf welke vorm van intervisie of overleg past.

Marian van Rijn (lid van de tweede Zolo intervisie groep): “Met elkaar bepaal je hoe je het aanpakt. De blik van anderen helpt je verder, geeft je een andere kijk op je eigen vraag. Ik word er blij van om mensen waar je een klik mee hebt te ontmoeten en daarmee je hart te kunnen luchten of je vragen te kunnen stellen.”

In een dergelijke groep kun je praktische zaken bespreken en collegiale consultatie doen. Daarnaast kun je de intervisiegroep gebruiken om te reflecteren op je eigen visie, drijfveren, doelen en werkwijze als ondernemer.

Vaste intervisiemethodes bieden structuur en zorgen doorgaans voor verdieping in het gesprek. Maar ook een 'met de benen op tafel' vorm kan veel opleveren. Bovendien introduceren we vanaf het najaar weer drie keer per jaar een Goede tijden, slechte tijdenvorm van uitwisseling, waarover we ook op deze avond iets meer vertellen.

Marian van Rijn: “Het is diepgaander dan zomaar kletsen samen, en het sluit aan bij wat de vraagsteller nodig hebt.”

De activiteitencommissie helpt je op weg om de groep op te zetten en waar je wilt een intervisievorm aan te reiken, daarna is het aan jullie om je eigen intervisiegroep te beheren.

Dus meld je aan en help jezelf en je bedrijf verder.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Buurthuis Rosa

Malakkastraat 6

3531 HM Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen