Gratis

Metaverse: wordt een fictieve online wereld onze nieuwe realiteit?

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Beschrijving van het evenement
Hoe de online en offline wereld met elkaar verweven raakt

Over dit evenement

De metaverse. Volgens experts niet alleen een trend, maar een fundamentele wijziging van de wereld waar wij nu in leven. Het is de toekomst van web 3.0, maar wat is het eigenlijk?

Als we Wikipedia mogen geloven, is het “een geheel netwerk van aan elkaar gekoppelde virtuele 3D-ruimtes waarin de gebruikers, vaak door middel van avatars, interactief kunnen rondkijken en interageren”. Het is speeltuin waar online en offline met elkaar verweven is, waarbij de verwachte mogelijkheden eindeloos zijn. Maar waarom voelt het zo ongrijpbaar? En hoe kun je hier als bedrijf op inspelen?

Je eerste stappen in de Metaverse zet je met jouw unieke digitale avatar. Dit is zelf een NFT - non-fungible token - of deze kun je kleden met unieke NFT’s om jouw online identiteit goed neer te zetten. Zo heeft Gucci een tas als NFT uitgebracht die inmiddels $800 duurder is dan de daadwerkelijke fysieke tas.

Mark Zuckerberg zet er met Meta niet voor niets vol op in. Hij ziet het als de opvolger van het huidige (mobiele) internet. En met hem andere techgiganten uit de media, gaming en entertainment industrie.

Kortom, er zijn veel signalen dat de metaverse groot gaat worden in 2022. Het is niet de vraag of dit de toekomst wordt, maar hoe jij hierop kunt inspelen. Hoog tijd dus om hier (dieper) op in te duiken en je eerste digitale stappen te zetten in de metaverse.

Delen met vrienden

Datum en tijd

{ _('Organizer Image')}

Organisator Digital Wednesday

Organisator van Metaverse: wordt een fictieve online wereld onze nieuwe realiteit?

Hét event waar jouw ‘digital’ collega’s het op donderdagochtend bij de koffieautomaat over hebben. Geboren in 2017 en inmiddels 30 events, tientallen sprekers, duizenden bezoekers en dito bitterballen verder. Experts nemen je mee in de laatste digital trends. Tegelijkertijd breid jij je netwerk uit en neem je nieuwe ideeën voor je werk of merk mee naar huis. 

Digital Wednesday wordt mede mogelijk gemaakt door:

Partners
Freo
Greenhouse 
Iquality
Happy Horizon

Speciale dank aan
Kazerne
Docufiller
Alle vrijwilligers

Wilt u ons ondersteunen? Neem contact op met ons

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen