€ 10

Middagsymposium 'Mijn Vader, uw Vader' - Bram van de Beek

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Westerkerk

Goudvink 2

Veenendaal

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Het Herman Bavinck Center for Reformed and Evangelical Theology (HBCRET) organiseert op 16 maart 2018 ter gelegenheid van de afsluiting van de dogmatische serie van prof. dr. Bram van de Beek ‘Spreken over God’ een middagsymposium over het laatst verschenen boek: ‘Mijn Vader, uw Vader’. Aan dit middagsymposium verlenen dr. Eginhard Meijering, prof.dr. Gijsbert van den Brink, prof.dr. Peter-Ben Smit en dr. Almatine Leene hun medewerking. Daarnaast is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Over ‘Mijn Vader, uw Vader’
Met scherpte en bewogenheid zet Van de Beek in dit laatste deel nog een keer zijn theologie uiteen, nu aan de hand van wat wel genoemd wordt de patrologie, de leer van God de Vader. Pas wanneer we Christus hebben leren kennen, de lijdende Christus, kan er over God de Vader gesproken worden. Los van Jezus Christus en diens geschiedenis blijft alle gepraat over God een slag in de lucht. Langs deze ingang dwingt Van de Beek de lezers mee te gaan op een weg waarin God niet langer een projectie is van alles wat we mooi en lief vinden, maar waar de verborgenheid en onbegrijpelijkheid van God wordt benadrukt en aan de verbijstering over het menselijk bestaan in al zijn schuldigheid en beperking wordt rechtgedaan.

Dagblad Trouw over Bram van de Beek
“Als moderne theologen over Jezus willen spreken, bevinden ze zich al gauw in woelige baren. Zo niet Bram van de Beek. Deze theoloog heeft een broertje dood aan veilige havens. In dit boek brengt hij dan ook vanaf pagina één alle redelijk klinkende theologische bootjes over God de Vader tot zinken. Daarbij is zijn centrale argument dat het christelijke spreken over God de Vader helemaal niets te maken heeft met zo'n algemeen godsbesef. Integendeel: de enige reden dat christenen God 'vader' noemen, is omdat Jezus dat ook deed. Het is dus zaak om te weten wat Jezus ertoe bracht om God vader te noemen, en wat dat zegt over God.”

Programma

13.00-13.30 uur Inloop en registratie

13.30-13.40 uur Woord van welkom door prof. dr. Kees van der Kooi

13.40-13.55 uur Bijdrage dr. Eginhard Meijering

13.55-14.10 uur Bijdrage prof. dr. Gijsbert van den Brink

14.10-14.30 uur Tafelgesprekken

14.30-14.45 uur Pauze met koffie en cake

14.45-15.00 uur Bijdrage dr. Almatine Leene

15.00-15.15 uur Bijdrage prof. dr. Peter-Ben Smit

15.15-15.30 uur Tafelgesprekken

15.30-15.45 uur Reactie door prof. dr. Bram van de Beek

15.45-16.20 uur In gesprek met de inleiders en zaal

16.20-16.30 uur Afronding

16.30-17.30 uur Drankje en nagesprek

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Westerkerk

Goudvink 2

Veenendaal

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen