Midzomernachtviering: Met andere ogen

Venster Acties

Midzomernachtviering: Met andere ogen

De Midzomernachtviering is onderdeel van het landschapsfestival ‘Met andere ogen’, waarin we samen met bezoekers aan een andere relatie met

Door Podcastnetwerk & Waag

Waar en wanneer

Datum en tijd

wo. 21 jun. 2023 17:00 - 22:00 CEST

Locatie

Cafe Restaurant Polder 201 Science Park 1098 XH Amsterdam Netherlands

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 5 uren
  • eTicket voor mobiel

Op woensdag 21 juni is het feest! We vieren de langste dag van het jaar én het begin van de zomer. Kom naar de Midzomernachtviering op het Amsterdam Science Park en vind inspiratie, lekker eten of een nieuw perspectief  – en misschien zelfs alle drie.

 De Midzomernachtviering is onderdeel van het landschapsfestival Met andere ogen, waarin we samen met bezoekers aan een andere relatie met de natuur bouwen. In aanloop naar 21 juni zijn er verschillende workshops en biodiverse ingrepen gepland die onze aandacht van bakstenen en bouwwerken verschuiven naar de beestjes en de bodem. 

Midzomer markeert zowel een eindsignaal als een startschot: wij mensen trekken weg en laten ons werk voor wat het is. Hierdoor bloeit het andere leven op. De mens is vanaf dat moment geen bouwer meer, maar een bezoeker, die gedurende de zomermaanden de meer dan menselijke stad ontdekt.

 Voordat het zover is, komen we op 21 juni samen voor een avondvullend programma. Je kunt de verschillende onderdelen ook los van elkaar bezoeken.

T-Talk
 | 17:00 - 18:30 uur

Van de kleur groen wordt gezegd dat het stress helpt te verlichten en het concentratievermogen verbetert. Er zijn ook wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat een groene omgeving bijdraagt aan een betere gezondheid – zowel mentaal als fysiek. Toch wordt er in de aanleg van stedelijke gebieden lang niet altijd rekening gehouden met de positieve effecten van een groene omgeving.

Hoe zit dat eigenlijk? Kunnen we onszelf én onze omgeving gezonder maken door biodiversiteit te stimuleren? En werkt een urban jungle net zo ontspannend als een bosrijke omgeving?

In deze informele lezing duiken we dieper in de relatie tussen groen en welzijn. De sprekers worden binnenkort bekend gemaakt.

(Do-it-yourself) Diner | 18:30 - 20:00 uur 
 

Tijdens dit diner is er de mogelijkheid om een hapje te eten in de omgeving van het Science Park. Je kunt dit op eigen gelegenheid doen (kijk bijvoorbeeld even op de kaart bij Restaurant Polder) of je inschrijven voor de picknick met de lekkerste falafel van Amsterdam.

Wandeling: Met Andere Ogen | 20:00 - 22:00 uur (startpunt Café Polder)

Tot slot is er de officiële opening van de wandelroute langs alle biodiverse ingrepen en artistieke bouwsels op het park. Aan deze plekken is vanaf begin juni gewerkt door kunstenaars, onderzoekers en buurtbewoners. Zij hebben de basis gelegd voor de groeiende installaties die komende maanden verder worden gevormd door het meer-dan-menselijke leven op het park. Tijdens deze eerste gezamenlijke wandeling presenteren de makers hun werk en wordt elke plek op een bijzondere manier geactiveerd. 
Wandel mee en verwonder je over de (bio)diversiteit op het Amsterdam Science Park!

Borrel bij Café Polder | 22:00 uur

Gedurende de zomermaanden gaan alle bouwsels en geplante ideeën groeien. Wandelaars kunnen in deze maanden wandelkaartjes ophalen bij café Polder en de route op eigen gelegenheid ontdekken.

Over de organisator