€ 24,95

Mijnzwemcoach Techniekclinic Yoga en Zwemmen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep

1 Antoon Coolenlaan

5644 RX Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving


Om je een leven lang fysiek en mentaal gezond en vitaal te voelen zijn zwemmen en yoga ideale sporten en ze lijken ook nog eens sterk op elkaar. Het zijn vloeiende bewegingen die synchroon lopen met je ademhaling. Yoga draagt bij aan mobiliteit, kracht, lichaamsbewustzijn, herstel en mentale rust en voorkomt blessures. Samen vormen ze een perfecte combinatie!

In deze workshop wordt vinyasa yoga aangeboden. In deze dynamische vorm van yoga lopen houdingen vloeiend in elkaar over, als een meditatie in beweging. Soms blijf je wat langer in de houdingen. De koppeling van ademhaling en beweging geeft flow. Waardevolle houdingen voor zwemmers richten zich met name op de kracht van benen, armen en romp en de flexibiliteit van schouders, heupen en enkels. Iedereen kan deelnemen en ervaring met yoga is niet vereist.

Over Marit Polman (1988) en Stamina: “Yoga brengt mijn zwemprestaties niet (meer) naar de wereldtop, maar wel mijn eigen prestaties naar de top van mijn kunnen. Niet alleen in sport, maar ook in het dagelijks leven ervaar ik het plezier van fysieke en mentale gezondheid. Ik combineer mijn werk als zwem- en yogadocent met mijn werk als zelfstandig adviseur en projectmanager in zorginnovatie.

Quote: ‘Het is onze plicht ons lichaam gezond te houden, anders kunnen we onze geest niet sterk en helder houden’ (Boeddha).

De combinatie van zwemmen en yoga brengt je lichamelijk en geestelijk in balans en verbetert je spierkracht, lenigheid en je uithoudingsvermogen. Yoga vergt namelijk net als zwemmen flexibiliteit in schouders en heupen, beenkracht en core-kracht.

Op 26 mei organiseert Mijnzwemcoach in samenwerking met Samina een eerste yogaclinic in Eindhoven.

​Tijd: 11.00 - 12.30u/13.00u Clinic Yoga en Zwemmen in Doja zaal (geen zwemtraining!)


Na betaling is deelname definitief. Na het inschrijven zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Indien je vragen en/ of opmerkingen hebt, kun je dit mailen naar mijnzwemcoach@knzb.nl.
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep

1 Antoon Coolenlaan

5644 RX Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen