Gratis

Mindfulness

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Blauwborgje 16

16 Blauwborgje

9747 AC Groningen

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
In deze workshop leer je wat mindfulness is en hoe het je mentale fitheid kan versterken d.m.v. verschillende oefeningen.

Over dit evenement

Soms kunnen we zo gespannen zijn dat we ons niet eens meer herinneren hoe ontspannen aanvoelt. Prestatiedruk, hoge verwachtingen, perfectionisme, sociale media, zorgen, spanningen, fanciële druk: allemaal factoren die stress kunnen veroorzaken en een negatief effect kunnen hebben op onze mentale gezondheid.

Stress en prestatiedruk horen tot op zekere hoogte bij studeren. Een beetje druk als motivator werkt vaak prima, mar wanneer je door stress problemen gaat ervaren en vastloopt, wordt het een ander verhaal. Als dat te lang aanhoudt, kan het tot burn-outklachten of angst en somberheid leiden.

Mentale fitheid kun je trainen. Een manier om dat te doen is door het ontwikkelen van mindfulness: leven met aandacht. Aandacht voor het hier en nu. Want als je aandacht hier en nu is, ben je niet meer aan het piekeren over morgen, of gisteren. En dan kan het zo maar zijn dat de problemen die je had ineens in een ander licht komen te staan.

"You can't stop the waves, but you can learn to surf." - Jon Kabat-Zinn

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Blauwborgje 16

16 Blauwborgje

9747 AC Groningen

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen