Mini-conference opening Q42 Den Haag

Mini-conference opening Q42 Den Haag

van Q42

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Datum en tijd

Locatie

Q42

Saturnusstraat 14

2516 AH Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving

Mini-conference opening Q42 Den Haag

Op donderdag 27 september gaat het dak eraf! Maar... we willen tijdens de opening ook graag het aangename met het nuttige verenigen. Daarom hebben we een tof programma voor je in petto met verschillende demonstraties van ons werk en een aantal talks.

Overzicht en tijden

Schrijf je in vanaf donderdag 13 september om 13:37

De talks

Hoe maak je jouw app onweerstaanbaar?

Leer over al het nieuws dat iOS te bieden heeft en hoe je jouw app in het leven van gebruikers integreert. Na deze presentatie heb je concrete ideeën over hoe je van een goede app naar een onweerstaanbare app gaat. (Door Mathijs Kadijk)

Een eigen voice app in een paar kliks

Spraakassistenten zoals Amazon Alexa worden slimmer en slimmer. En in steeds meer apparaten en software geïntegreerd. Ontdek wat deze nieuwe vorm van interactie voor bedrijven betekent, hoe je hierop kunt inspelen en wat wij ontwikkeld hebben om je hierbij te helpen. Eerste sneak preview van onze nieuwe tool! (Door Şahan Aydın en Kamil Afsar)

Hoe we met de Volkskrant-redactie de krant van de toekomst ontwikkelden

Met de nieuwe Volkskrant-apps hebben we niet alleen impact gehad op de lezer maar juist ook op de redactie. Naast de optimalisatie van de leeservaring is in nauwe samenwerking met de redactie het maakproces enorm verbeterd. In deze talk kom je te weten hoe we “de krant van de toekomst” mogelijk maakten, zoals hoofdredacteur Philippe Remarque het zo mooi verwoordde. (Door Jan Jouke Harms)

18 jaar Q42: looking back and looking forward

Q42 is in 2000 opgericht om een “User Friendly Internet” te maken. In vogelvlucht bespreken we flaters en anekdotes uit de oude tijd, hoe dat Q42 heeft gemaakt tot wat het nu is, hoe Q42 intern werkt en hoe we de toekomst van kick-ass software engineering zien. (Door Kars Veling)

Native vs. cross-platform apps: wanneer gebruik je wat?

Ok, dus je wilt een app laten ontwikkelen. Natuurlijk moet die zowel op iOS als Android werken. Wanneer je de app native ontwikkelt, moet hetzelfde werk grotendeels twee keer gedaan worden. Een tijdrovende klus. Gelukkig zijn er technieken, zoals React Native, Flutter en Xamarin, waarmee je apps in één keer voor beide platformen kan ontwikkelen. In deze presentatie leg ik uit welke cross-platform technieken er zijn, wat de voor- en nadelen hiervan zijn en wanneer je deze technieken het beste kan inzetten. En wanneer niet. (Door Thijs Suijten)

Inclusive design: Focus op iedereen en vergroot je bereik

Toegankelijkheid en Inclusive Design. Wat betekenen die termen en over wie hebben we het nou eigenlijk? Johan legt nog één keer uit hoe we kansen laten liggen als we mensen uitsluiten. Als je dit onhaalbaar of té ingewikkeld in de oren klinkt kom dan vooral langs. Laat je verrassen en in een half uurtje bijpraten door Johan. (Door Johan Huijkman)

Machine Learning: to the moon and beyond!

Hoe leer je een iPhone een gezicht te herkennen? Hoe leer je Gmail spam van belangrijke mail te onderscheiden? Hoe leer je een klasse Q4-II raket op Omicron Persei 8 te landen? Jaap praat je bij over de principes van het backpropagation algoritme, vallen en weer opstaan en gaan waar niemand je ooit voorging. (Door Jaap Mengers)

Van corporate naar Q: een positieve culture shock

Na veel jaar bij Philips begon ik afgelopen januari bij Q. Natuurlijk vind ik wat we maken tof, maar hóe we dat doen is misschien nog wel toffer. Dit is wat me het meest opviel in onze bedrijfscultuur (die we nooit bedrijfscultuur noemen). (Door Wietske Rodenhuis)

De verbouwing: als ik haar had, was het grijs

Apollo 14 is een absolute droomwerkplek geworden. Stef vertelt over de waarom, wat en hoe van ons nieuwe pand, en over hoe zo’n verbouwing enorm kan lijken op een software-ontwikkel-project. Er kan namelijk van alles misgaan. (Door Stef Brooijmans)