Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Mini-festival over RUIMTE & HOOGBEGAAFDHEID - Mapping Space editie #2

HB020

Zaterdag 30 juni 2018 van 13:00 tot 16:00 (CEST)

Mini-festival over RUIMTE & HOOGBEGAAFDHEID - Mapping...

Ticketinformatie

Type Einde Aantal
Algemene toegang 30 jun. 2018 Gratis  

Deel Mini-festival over RUIMTE & HOOGBEGAAFDHEID - Mapping Space editie #2

Evenementdetails

Kom zaterdag 30 juni naar Mapping Space editie #2,
GRATIS mini-festival over RUIMTE & HOOGBEGAAFDHEID.

Met o.a. de bekende astrofysicus prof. Vincent Icke met een spannende lezing over reizen door ruimtetijd en de kans op buitenaardse buren! Een dynamische presentatie over de 'zwaarte der dingen' door zwaartekracht wetenschapper  dr. ing. Jack van Loon, een intense workshop over de zogeheten overexcitabilities uit de theorie van positieve desintegratie door Lotte van Lith, informatieve presentaties over hoogbegaafdheid door HIQ en het ABC/Day a weekschool, creatieve workshops door MENSA, Pharos, Maarten Bel, Willem de Haan, Wired To Create x Mr Adam x Waynehorse, In Infinity productions en anderen!

 
PROGRAMMA

PRESENTATIES:
 
Reisbureau Einstein.
Spannende presentatie over buitenaardse buren en de mogelijkheid van relativistisch ruimtereizen.
Prof. Vincent Icke, wereldberoemd astrofysicus

De zwaarte der dingen.
In deze dynamische presentatie staat fysiek gewicht i.e. zwaartekracht centraal. Wat voor invloed heeft deze kracht op ons leven?
Dr. ing. Jack van Loon, Zwaartekrachtwetenschapper

Ruimte voor asynchroniteit; de begaafde en diens ontwikkelings(ruimte) naast het ‘slim zijn’.
Deze presentatie gaat in op de ruimte die de begaafde persoon nodig heeft naast zijn cognitieve ontwikkeling, voor zijn gehele zijnsbeeld, sensitief en intens belevend. Er wordt gesproken vanuit het kind, het ontwikkelingsperspectief, maar ook voor volwassenen is deze kenschets van toepassing.
Wendy van Bohemen, neuropsycholoog kind & jeugd, verbonden aan HIQ Expertisecentrum Hoogbegaafdheid te Heemstede

Prikkelbaar mooi; intens veel ruimte innemen, intense ruimte geven.
Hoogbegaafdheid en intensiteit worden vaak in een zucht van levendige herkenning genoemd.Hoe ziet deze intensiteit eruit, om wat voor intensiteit gaat het zoal, welke uitingsvormen zijn er? En, minstens zo belangrijk: hoe kun je als ouder, docent of bijvoorbeeld coach zorgzaam en creatief omgaan met deze intensiteit? Een workshop over de zogeheten overexcitabilities (uit de theorie van positieve desintegratie).
Lotte van Lith – A lot of Complexity

Welke ruimte heeft school voor onderwijsaanpassingen?
Tijdens deze kortdurende workshop gaan we met elkaar na welke onderwijsaanpassingen er mogelijk zijn voor school om tegemoet te komen aan de behoeften van de (hoog)begaafde leerlingen. Wat kan je van een school verwachten? Begrippen als compacten, verrijken, versnellen, plusgroepen, verrijkingsklassen en voltijds hoogbegaafdenonderwijs zullen de ruimte vullen, waardoor je geïnspireerd je missie weer kunt vervolgen. De workshop is zowel interessant voor ouders als leerkrachten en richt zich op het primair onderwijs.
Dylan Hyman – Het ABC / Day a Week School, Onderwijsadviseurs Amsterdam


CREATIEVE WORKSHOPS:

Expeditie planeet aarde.
Het is het jaar 2041: Lang geleden heeft een deel van de populatie de aarde verlaten en heeft zich succesvol op buitenaardse planeten gevestigd. De deelnemers aan deze workshop maken hun eigen ruimtepakken voordat ze op expeditie gaan naar de oude wereld. Het doel is om verslag uit te brengen van de huidige staat van de aarde. Tijdens de expeditie komen ze allerlei vreemde dingen tegen; vreemde wezens, gebruiken en objecten.
Concept & vormgeving: Maarten Bel. Uitvoering: Willem de Haan

In Space We Trust.
Kunst is communicatie; het laat ons nadenken. Het is niet alleen propaganda, maar kan ook therapeutisch werken bij alle grote en kleine problemen in het leven. Het Mapping Space project is onderzoek naar identiteit en ruimte; de ruimte om te ontdekken en om te creëren. In deze workshop pimpen we samen met markers en andere materialen campagneborden binnen het thema ruimte.
Concept en vormgeving: WiredtoCreate. Deze editie i.s.m met Mr Adam

The Infinity Games – editie DANS & BEELD.
Vormen in je eigen lijf ontdekken en zelf een choreografie maken aan de hand van de digitale interface. The Infinity Games is een cross-disciplinair visueel compositie spel. Het spel staat symbool voor de wereld als een dynamisch geheel, je kunt ons leven zien als een steeds veranderende compositie. Je gaat aan de slag met een digitale design omgeving, die op verschillende manieren gecombineerd wordt met opdrachten uit andere vakgebieden, zoals: dans, taal, wiskunde en astronomie. Genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs in 2017.
Concept: Marie van Vollenhoven. Uitvoering dans: Joan Westerveld.

Ontdek 3D printen en ontwerpen met een 3D softwareprogramma.
3D-printerdemonstratie en zelf op de computer ontdekken hoe ontwerpen in 3D werkt. Ook kun je zien wat er tot nu toe voor mooie creaties gemaakt zijn in de maakplaats 021 in de OBA. Kom langs en word ook een maker!
Maakplaats 021

3D tekenen M.C Escher style.
M.C. Escher kon hele vette complexe 3D tekeningen maken. Dat lijkt heel moeilijk, maar met een handig trucje kun jij dat ook!  We gebruiken isometrisch papier, met een speciaal soort ruitjes zodat je niet scheef kán tekenen. Zodra je de methode onder de knie hebt, kun je meteen beginnen aan oneindige trappen en andere complexe dingen. Je bent welkom vanaf 8 jaar, en ook grote kinderen (tot 99 jaar) zijn welkom. (jongere kids met ouders).
Mensa – Charlotte Hoyng, lid van vereniging Mensa en lerares op scholen voor hb-onderwijs.

RESOLF – Rekenen met behulp van innerlijke ruimte.
RESOLF is een educatief bordspel dat leerlingen op alle niveaus in het basis- en voortgezet onderwijs aanzet tot “spelenderwijs” automatiseren van reken- en wiskundige vaardigheden. Rolf Doets verzorgt een workshop, waarbij je de hele dag kunt aanschuiven om de rekenpuzzel op te lossen. Net als de ruimte, zijn de getallen oneindig; er komt geen einde aan de getallenlijn. Zelf tussen de getallen 1 en 2 zijn er oneindig veel getallen!. Het getal p kent oneindig veel decimalen. Het is een mysterieus getal… maar niet te vangen in een ruimte. De Pythagoreeërs (opgericht door Pythagoras) kenden magische eigenschappen aan de getallen: hun motto Alles is getal”. Het rekenspel Resolf kent geen vaste oplossingsstrategie, zodoende appelleert dit aan je creativiteit en oplossend vermogen. ‘Innerlijke’ ruimte is nodig, om dit op te roepen, zodat een andere ingeving misschien wel tot een oplossing leidt.

VERDER:
Ontmoet hb-professionals en -organisaties aan de infotafel.
Voor de allerkleinsten is er een knutsel- en speelhoek met constructief bouwmateriaal. Doe mee aan een mindfulness workshop in de OBA binnentuin of aan een workshop origami door Saar (6 jaar). Stichting Hoogbegaafd! staat er ook en Stichting Bankhangen voert weer de lobby voor analoog bankhangen. Vincent Icke staat je ook na zijn presentatie graag te woord en je kunt ter plekke zijn boeken kopen en laten signeren.


Kerndoelen van het festival zijn:
- Het verbinden van (vermoedelijk) (hoog)begaafde kinderen, jongeren en volwassenen.
- Het vergroten van kennis en bewustzijn over hoogbegaafdheid in de samenleving bij ouders, scholen, culturele organisaties, lokale politiek en beleidsmakers. Meer kennis over hoogbegaafdheid is nodig in het kader van passend onderwijs en begeleiding en erkenning van hoogbegaafde kinderen uit alle lagen van de bevolking in de multiculturele samenleving, opdat zij allen gelijke ontwikkelingskansen krijgen.


www.hb020.nl

 HB020

 

Veelgestelde vragen


Heb je een id nodig of is er een leeftijdsgrens?

Nee! Het event is voor jong en oud :)


Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?

https://www.parkeren-amsterdam.com/zuidoost

https://amsterdamsepoort.nl/bereikbaarheid/

 

Wat mag ik meebrengen naar het evenement?

We verkopen kleine versnaperingen, koffie thee en limonade. Je mag ook je eigen drank en eten meenemen.

 

Hoe kan ik de organisator bereiken als ik vragen heb?

mail ons: info@hb020.nl

 

Moet ik mijn ticket afgedrukt meenemen?

nee

 

Is mijn registratie of ticket overdraagbaar?

ja

Heb je vragen over Mini-festival over RUIMTE & HOOGBEGAAFDHEID - Mapping Space editie #2? Neem contact op met HB020

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Waar en wanneer


OBA Bijlmerplein
393 Bijlmerplein
1102 DK Amsterdam
Nederland

Zaterdag 30 juni 2018 van 13:00 tot 16:00 (CEST)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van je eigen evenement?

Doe mee met miljoenen mensen op Eventbrite.

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.