Gratis

Mini-symposium e-health

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Zorginnovatiewinkel/Showroom Zorg van Nu

Lijnbaan 32

3012 EP Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

e-health is dat nu een modeverschijnsel of heeft het echt de meerwaarde voor de kwaliteit en betaalbaarheid van zorg? Dat vraagstuk staat centraal in de Zorginnovatiewinkel op woensdag 24 januari. Door patiënten, burgers, beleidsmakers, zorgverleners en zorgvernieuwers bij elkaar te brengen gaan we met een gevarieerd programma hier een antwoord op geven. Het wordt geen standaard symposium maar een interactieve bijeenkomst waar we kijken hoe e-health wordt toegepast in 3 verschillende sectoren in de zorg.

Voor wie?

Dit gratis symposium is interessant voor zorgverleners uit de eerste- en tweedelijns zorg, medewerkers in het sociale domein, burgers, zorgbestuurders. Eigenlijk iedereen die het onderwerp interessant vindt, is van harte welkom.

Programma

14:15 uur Inloop met koffie/thee en iets lekkers

14:30 uur Introductie door Waldemar Hogerwaard, innovator en oprichter van de Zorginnovatiewinkel

14:40 uur “e-health, waar hebben we het over?” Nertcha Spruit, SPV i.o. bij het Spoed Eisende Hulp Psychiatrie, SEHP, GGZ Delfland. Nertcha vertelt over haar ervaringen en nauwe betrokkenheid bij de invoering van e-health binnen een gesloten opname afdeling van GGZ Delfland (pilot). Ze heeft veel gedaan aan de promotie van e-health in samenwerking met Minddistrict. Minddistrict is een product dat de persoonlijke route naar herstel van mensen ondersteunt met technologie, van preventie tot nazorg.

15:00 uur Raoul Verveer, Leerwerkcoach bij Pameijer, ondersteunt cliënten van Pameijer die op de ICT Academie werken. Hij geeft samen met Dirk en Michael (cliënten) een presentatie over de ICT ondersteuning die zij aan cliënten leveren. De ICT Academie biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt cursussen en arbeidstraining gericht op werkzaamheden in de wereld van de ICT en daarbuiten, en vaardigheden die je persoonlijke leven kunnen verbeteren.

15:20 Dokter eHealth geeft tijdens de ehealthweek antwoord op al je vragen over e-health. De dokter is natuurlijk geen echte dokter maar wel specialist op het gebied van e-health. Maak uitgebreid kennis met hem na afloop van het mini-symposium.

15:25 uur Wendy Hugoosgift Contreras van Turnstall vertelt over hun ervaringen met zorg op afstand voor patiënten met een chronische aandoening aan de hand van een klantverhaal van patiënt Celia.

15:45 uur Afsluiting en napraten onder het genot van hapje en drankje met sprekers en andere bezoekers. Dokter eHealth is aanwezig om al je vragen te beantwoorden.

16:45 uur Einde bijeenkomst

Aanmelden

Graag zien wij je op woensdag 24 januari in de Zorginnovatiewinkel Rotterdam. Deelname inclusief netwerkborrel is kosteloos. Schrijf je snel in en klik op de groene aanmeldbutton bovenaan deze pagina.

Met vriendelijke groet,

Het team van de Zorginnovatiewinkel

* In de zorginnovatiewinkel is een doorlopende expo van zorginnovaties, worden diverse seminars, symposia en workshops georganiseerd, is er ruimte voor zorgverleners om elkaar te ontmoeten en werkafspraken te maken die samenwerking bevorderen én kunnen burgers hun ideeën voor zorginnovaties aandragen of informatie krijgen over bestaande innovaties.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Zorginnovatiewinkel/Showroom Zorg van Nu

Lijnbaan 32

3012 EP Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen