Gratis

Mini-symposium NAH; Innovaties voor hersenletsel

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Zorginnovatiewinkel/Showroom Zorg van Nu

Lijnbaan 32

3012 EP Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op maandag 22 januari organiseert de Zorginnovatiewinkel Rotterdam van 16:00 tot 18:00 uur een mini-symposium over Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Twee uur vol innovaties voor de bovenkamer.

Niet Aangeboren Hersenletsel, kortweg NAH, krijgt de afgelopen jaren steeds meer aandacht. In Nederland hebben ongeveer 650.000 mensen niet-aangeboren hersenletsel. Het is een specifieke, complexe en behoorlijk onbekende doelgroep in onze maatschappij. Hoe je hier het beste mee om kan gaan komt uitgebreid aan bod. Een breed scala van zorginnovaties die met ons brein te maken hebben komt deze middag voorbij.

Voor wie?

Dit gratis symposium is interessant voor zorgverleners, medewerkers in het sociale domein en uiteraard voor patiënten, familieleden van patiënten, mantelzorgers en iedereen die geinteresseerd is in innovatie en hersenletsel.

Programma

15:45 inloop met een kopje koffie/thee en iets lekkers

16:00 introductie en overzicht van innovaties voor hersenletsel - Waldemar Hogerwaard

16:15 Innoveren door anders communiceren - Kees Jongmans

16:25 Innovaties voor jongeren met NAH, met een praktisch voorbeeld en uitleg wat hersenletsel.nl aan ondersteuning biedt voor mensen met hersenletsel

16:45 Product pitch mobiliteit bij hersenletsel - Manja Ellenbroek

16:55 Ervaringsverhaal CVA en zorgtechnologie - Ad van Dongen

17:20 CleVR, 'Beelden hebben een enorme invloed op onze hersenen en beïnvloeden daarmee sterk onze gevoelens en ook onze denkpatronen’

17:35 Bewustwording voor NAH, de rode knop. Technologie en warme zorg voor NAH

17:45 Na afloop is er de mogelijkheid om na te praten met andere bezoekers en de sprekers onder het genot van een hapje en drankje en de expo van de Zorginnovatiewinkel te bekijken.

Over de Sprekers/producten:

Ad van Dongen
Jaarlijks krijgen zo’n 41.000 Nederlanders een CVA en de gevolgen zijn ingrijpend. Een beroerte kan leiden tot lichamelijke beperkingen maar ook tot minder zichtbare gevolgen, zoals communicatieproblemen, gedragsveranderingen, vermoeidheid en concentratieproblemen. Ad kreeg drie keer een hersenbloeding en vertelt over zijn ervaring en hoe doormiddel van een digitaal steunpunt mensen met hersenletsel ook jaren na een ongeval geholpen kunnen worden.

Kees Jongmans (Hersenletsel.nl afdeling Noord-Brabant) is al jaren actief op het gebied van hersenletsel. Kees neemt ons mee in 2 onderwerpen: "Innoveren door anders te communiceren" en "Zo worden jongeren met NAH volwaardige burgers". Thuistechnologie kan helpen in huis het comfort en de veiligheid te verbeteren zodat ook mensen met NAH in hun eigen huis kunnen blijven wonen.

CleVR is gespecialiseerd in het, samen met Nederlandse Universiteiten en GGZ instellingen, op maat ontwikkelen van dynamisch interactieve Virtual Reality toepassingen, tegenwoordig beter bekend onder Virtual Reality cognitieve gedragstherapie (VRcgt). Diverse wetenschappelijke onderzoeken naar het gebruik van VRcgt worden op dit moment uitgevoerd of zijn succesvol afgerond. Is het gebruik van dynamische interactieve Virtual Reality bij patiënten met een niet aangeboren hersenletsel (NAH) een optie? CleVR, op basis van uitkomsten van eerder wetenschappelijk onderzoek en ervaring met het inzetten van dynamisch interactieve beelden, meent mogelijk van wel.

Aanmelden

Graag zien wij je op maandag 22 januari in de Zorginnovatiewinkel Rotterdam. Deelname inclusief netwerkborrel is kosteloos. Schrijf je snel in en klik op de groene aanmeldbutton bovenaan deze pagina.

Met vriendelijke groet,

Het team van de Zorginnovatiewinkel

* In de zorginnovatiewinkel is een doorlopende expo van zorginnovaties, worden diverse seminars, symposia en workshops georganiseerd, is er ruimte voor zorgverleners om elkaar te ontmoeten en werkafspraken te maken die samenwerking bevorderen én kunnen burgers hun ideeën voor zorginnovaties aandragen of informatie krijgen over bestaande innovaties.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Zorginnovatiewinkel/Showroom Zorg van Nu

Lijnbaan 32

3012 EP Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen