Gratis

MINI-WORKSHOP: “HET GEHEIM VAN EEN MINDSET VOOR TOPSPORT”

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

The Student Hotel Amsterdam West

335 Jan van Galenstraat

1061 AZ Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

MINI-WORKSHOP: “HET GEHEIM VAN EEN MINDSET VOOR TOPSPORT”

Mentale workshop voor als je top wilt presteren - https://www.starttomeetamsterdam.nl/

Top zijn in je werk of studie en topsport hebben veel gemeen. In onze huidige maatschappij neemt de druk op mensen om topprestaties te leveren steeds meer toe.

Om iedere dag urenlang je lijf af te beulen, daar zit een bepaalde neurose achter. Duursporters staan dan ook bekend om hun dwangneuroses. Voor de start gebeuren in het geheim de meest bizarre rituelen. Kim Muusse, marathonschaatsster, wielrenster maar ook een nuchtere psychologe, gunt ons een blik in haar kleedkamer. ‘Mijn eerste koers reed ik, met onder mijn schaatspak een groen-gele string. Ik reed prompt een heel goede wedstrijd. Aan deze string dichtte in direct magische krachten toe. Iedere week zat die, gewassen, in mijn sporttas. Voor een wedstrijd kan ik al in de war raken als ik de veters van mijn schaatsen in verkeerde volgorde strik. Het is de psycholoog in mij die zorgt voor dit zelfbewustzijn.’

Wat gebeurt er als we graag een goede prestatie neer willen zetten? Welk gedrag laten we dan zien? Wat gaat er allemaal om in ons kop? In haar werk als sportpsychologe en leefstijlscoach is Kim Muusse dit altijd aan het onderzoeken. Deze mini-workshop is interessant voor sporters van recreatief niveau, mensen die hun werk- of studieprestaties willen verbeteren en/of gezonder willen leven.

De workshop helpt structuur aan te brengen voor wat er in je hoofd omgaat en wat vaak als eng en ongrijpbaar wordt gezien. Onterechte angst, want (sport)psychologie kan juist heel praktisch zijn en dat laat zij zien aan de hand van voorbeelden. Zij neemt je dan ook graag mee in haar sportbeleving als schaatser bij presteren onder druk en deelt haar eigen kopzorgen met het publiek.

OVER KIM MUUSSEKim groeide op in Zaandam en startte na het gymnasium de opleiding Psychologie aan de Vrije Universiteit. Na het behalen van de Klinische bachelor kwam er al snel een duidelijke richting in haar opleidingsroute. Ze wilde het liefst sporters begeleiden.

Om haar kennis te verbreden, stapte zij over naar de studie Bewegingswetenschappen. Zij behaalde in 2010 dan ook haar mastertitel met een zelf opgezet onderzoek naar topsportmoeders en hun terugkeer na een zwangerschap. Vervolgens begon zij aan haar specialisatie tot praktijksportpsycholoog aan de VSPN (Vereniging SportPsychologie Nederland). Dit is de hoogst haalbare opleiding voor sportpsychologen in Nederland.

Na haar vastgelopen droom om bij het nationaal ballet te komen, begon Kim op haar 14e met langebaanschaatsen. Als je Kim kent, dan weet je dat haar hart sneller begint te kloppen als de temperatuur het vriespunt nadert. Zij groeide uit tot een fervent marathonschaatser. Met trots draagt zij haar landelijk nummer, 53. Haar mooiste herinnering heeft zij aan haar eerste podiumplaats, die zij behaalde in de ongerepte natuur van Zweden.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

The Student Hotel Amsterdam West

335 Jan van Galenstraat

1061 AZ Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen