Misa Criolla

Venster Acties

De verkoop sluit binnenkort

Misa Criolla

Misa Criolla, de Argentijnse hitmis van Ramirez door Huygens Consort en Argentijnse vrienden Javier Rodriguez, Daniel Morcos, Mauricio Achem

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Grote Kerk Epe 1A Beekstraat 8162 HA Epe Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 2 uren
  • eTicket voor mobiel

Argentijnse tenor Rodríguez schittert in Misa Criolla in Diepenveen en Epe

Huygens Music presenteert in december zeven uitvoeringen van het programma ‘Música Celestial’. Een koorprogramma met hemelse muziek vooruitkijkend naar het licht van kerst.

Een bijzondere reeks concerten. De reeks markeert 15 jaar samenwerking tussen Huygens Music en de Argentijnen. Verder gedenken wij het 101e geboortejaar van twee Argentijnse grootmeesters, te weten Ramirez en Piazolla. Naast de Misa Criolla van Ramirez is er ook muziek van Piazolla te horen.

Op vrijdag 2 december om 20.30u is het programma te horen in Klooster Nieuw Sion (voorheen benedictijner abdij) in Diepenveen en op 3 december 20.30u in de Grote kerk van Epe .

De Argentijnen werken dan samen met het vocaal kwartet Huygens Consort. Het Huygens Consort heeft meermalen in Argentinië getoerd. November 2018 waren zij te gast op het festival Cantapueblo in Mendoza waar zij samenwerkten met o.a. Opus Cuatro en Javier Rodríguez.

Multi-instrumentalisten Mauricio Achem en Daniel Morcos zullen het consort en tenor Javier Rodriguez begeleiden. Samen staan zij garant voor een schitterende uitvoering.

De Misa Criolla is het bekendste stuk van het programma. Een echte hitmis. Dit stuk is populair bij koor- en wereldmuziekminnend Nederland. De Misa Criolla kent talloze verwijzingen naar de Argentijnse volksmuziek – van tango naar indiaanse klanken. De uitvoering krijgt extra kleur door de deelname van de Argentijnse tenor Rodríguez en zijn begeleiders. Dit geeft de uitvoeringen een heel authentieke klank en sfeer. De stem en uitstraling van Rodríguez zijn zo authentiek en opvallend dat de componist Ramírez hem jarenlang als vaste zanger bij zijn concerten had.

De Mis – hoewel religieuze muziek – heeft veel raakvlakken met wereldmuziek. De bezetting voor koor, percussie, piano, gitaar, Argentijnse quena (Andes fluit), bombo en charango maakt deze kerkmuziek zeer toegankelijk voor een breed publiek.

Als opmaat naar de Misa Criolla krijgt u Zuid-Amerikaanse en Europese adventsmuziek te horen. Maar in dit avondvullende programma is nog meer te horen: naast de diverse villancicos, kerstliederen van Spaanse en Argentijnse bodem maakt u kennis met de Argentijnse volksmuziek in solo-optredens van de Argentijnen.

Een Zuid-Amerikaanse muziekavond vol temperament en warmbloedigheid waarin klassieke muziek en Argentijnse folklore elkaar ontmoeten.

Voor meer informatie over de volledige concerttour en voorverkoop van kaarten kunt u terecht op www.huygensmusic.nl


De verkoop sluit binnenkort