€ 115

Mischa Nagel presenteert | Master Class met Leen Rooms: "Op staande voet."

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Van der Valk Hotel Antwerpen

66 Luitenant Lippenslaan

2140 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Vorig jaar tijdens de ‘Dag van de Voet’ was de meest besproken presentatie die van de Vlaamse ergotherapeut Leen Rooms. Zij had haar dementerende moeder als patiënt meegenomen en de gehele dynamiek en het onderwerp werden door de deelnemers hoog gewaardeerd.

We hebben Leen Rooms gevraagd een Masterclass te geven met als titel ‘Op staande voet’ zodat ze dieper op deze materie kan ingaan en u leert hoe u uw steedsouder wordende patiënten veilig en effectief kunt behandelen.
Deze Masterclass vindt plaats op 5 oktober a.s. in Antwerpen.

Op 19 oktober zal Leen Rooms een tweede Masterclass geven in Dordrecht, Nederland.

Inleiding Mischa Nagel

"Het is bijzonder dat zich in een rap tempo allerlei nieuwe zorgdisciplines voor ouderen ontwikkelen maar dat er geen gespecialiseerde voetzorgverleners zijn voor ouderen en dat dit onderwerp ook niet veel plaats krijgt in de opleiding.

Tot mijn grote schrik zie ik heel veel dat ouderen, met of zonder verlies van cognitieve vermogens op hele oncomfortabele wijze in behandelstoelen worden geplaatst wat voor de patiënt een complete hel moet zijn. De hele communicatie er omheen gaat dan al niet goed.

Vooral bij ouderen is het van belang hen een veilige zorg omgeving te bieden en dat begint dat iemand zich ook veilig en comfortabel in de behandelstoel voelt. Als diegene dan ook nog vermindert cognitieve vermogens heeft, wordt het helemaal een toer veilige zorg te kunnen garanderen.

Leen Rooms is juist hierin gespecialiseerd en haar aanwijzingen zullen u helpen in de praktijk moeilijke situaties te voorkomen."

​Over Leen Rooms

Afgestudeerd in 1987 als ergotherapeut/ hippotherapeut. Aanvankelijk werkzaam in een woon -zorg centrum maar sinds 1991 werkzaam in het algemeen ziekenhuis Maria Middelares Gent op de afdeling neuro/ortho revalidatie. Sinds 1995 werkt ze in de Artevelde Hogeschool Gent als praktijkdocente waar ze haar praktijkexpertise overbreng aan studenten ergotherapie.

“Het gebrek aan werken in één-één relatie in het ziekenhuis zette me aan te starten als zelfstandig ergotherapeut in 2007. In de thuispraktijk werk ik hoofdzakelijk met chronische klachten o.a., nek en rugklachten. In 2011 ving ik de opleiding myofaciaal therapeut aan, een methodiek die me bijzonder helpt in de behandeling van pijnklachten.” (Leen Rooms)

Inhoud “Op staande voet”

  • Rugklachtenpreventie versus behandeling van de oudere voet

  • Ouderdomskwaaltjes, een belemmerende factor in de behandeling van de oudere voet,

  • hoe ga je om met motorische, sensorische, cognitieve en sociaal emotionele beperkingen als gezondheidswerker.

  • Een praktijkgerichte voordracht met patiënt.

KMO inschrijving via deze link.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Van der Valk Hotel Antwerpen

66 Luitenant Lippenslaan

2140 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen