€ 225

Moonlight Masterclass

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Museum Vlaardingen

Westhavenkade 54

3131 AG Vlaardingen

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Maanlicht

Nachtelijke scènes waren in de 17e eeuw al een specialiteit van de Nederlandse grafische kunstenaars. Ook Johan Barthold Jongkind voelde zich aangetrokken tot het maanlicht. Was het de eenzaamheid van een verloren liefde, de gevoeligheid van een kunstenaar, avontuur of simpelweg de weg naar zijn steeds wisselende verblijfplaats wat Jongkind keer op keer de nacht in dreef? Misschien was het wel de schilderachtige uitdaging van het maanlicht zelf. Zonder verftubes op pad, schetsend en op een later tijdstip de vertaalslag maken van schets naar schilderij. Daarvoor moet je wel een aantal zaken goed in je opgenomen hebben...

Jongkind werd gaandeweg zijn ontwikkeling meester van het licht, met prachtige maanlicht schilderijen als resultaat.

Corinna Weinar

De Duitse kunstenares Corinna Weiner weet licht in het donker te vangen als geen ander. Zij kan de geheimen onthullen van het aanbrengen van sfeer en stemming in de duisternis. Al jaren bestudeerd zij licht in al haar hoedanigheden. Dan weer experimenteel, met kaarsen op de lijst,vlak voor het canvas, dan weer in de traditie van de oude meesters.

Wil je net als Jongkind de sfeer 'pakken', de dramatiek van zware wolkenpartijen en de zilverachtige schittering van de maan op het water kunnen vastleggen, doe dan deze masterclass met Corinna Weiner.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Museum Vlaardingen

Westhavenkade 54

3131 AG Vlaardingen

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen