€ 20

MuseumJeugdUniversiteit

Venster Acties en details

€ 20

Evenementdetails

Locatie

Locatie

Beeld en Geluid Den Haag

82 Zeestraat

2518 AD Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Experts van het Jeugdjournaal, Free Press Unlimited en Beeld en Geluid praten je in 4 colleges bij over nieuws, journalistiek & persvrijheid

Over dit evenement

Hoe gaat het eraan toe op de redactie van het jeugdjournaal? Hoe kunnen foto’s een verhaal vertellen? Wat is persvrijheid? Hoe maak je nepnieuws? Het komt allemaal aan bod!

Tijdens deze kindercollegereeks van MuseumJeugdUniversiteit praten experts van het Jeugdjournaal, Free Press Unlimited en Beeld en Geluid je in vier colleges bij over nieuws, journalistiek en persvrijheid. Aan het einde van deze collegereeks ga je naar huis met een welverdiend écht MJU diploma. Het ticket geeft je toegang tot alle colleges.

Met het oog op de ontwikkelingen rondom het coronavirus zullen wij deze pagina blijven updaten en ons programma aanpassen aan de op dat moment geldende maatregelen en restricties.

Programma

College 1. Hoe laat je iemand machtig lijken via beeld?

14 MAART - JOP EUWIJK

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, is een bekend gezegde. Journalisten moeten dus nadenken over hoe zij iets in beeld brengen. De manier waarop je iemand fotografeert of filmt, bepaalt bijvoorbeeld of iemand machtig of zwak lijkt. Conservator Jop Euwijk leert je een aantal tips en trics, en laat zien hoe keuzes van de fotograaf jouw beeld over een gebeurtenis kunnen beïnvloeden.

College 2. Waarom is nieuws zo vaak slecht nieuws?

18 APRIL - JEUGDJOURNAAL

Er gebeurt elke dag ontzettend veel in de wereld, maar je ziet alleen een klein deel ervan terug in het Jeugdjournaal. Het Jeugdjournaal bepaalt voor jou als kijker wat belangrijk nieuws is. Hoe doen ze dat eigenlijk? En waarom maken ze deze keuzes? Annabelle Zandbergen, presentator van het Jeugdjournaal, gaat samen met jou op onderzoek uit.

College 3. Wat is persvrijheid en waarom is het belangrijk?

16 MEI - FREE PRESS UNLIMITED

Over de hele wereld wordt journalisten het zwijgen opgelegd. Ze worden bedreigd en aangevallen bij hun pogingen de waarheid te vertellen.. In dit college vertelt Boris van Westering van Free Press Unlimited waarom het zo belangrijk is dat journalisten goed en veilig hun werk kunnen doen.

College 4. Hoe maak je betrouwbaar nepnieuws?

20 JUNI (datum volgt) - WORKSHOP NEPNIEUWS

Hoe herken én maak je nepnieuws? In dit college maak je kennis met alle technieken en mechanismen die schuilgaan achter de wereld van desinformatie. Dat doe je door zelf nepnieuws te maken én te verspreiden. Ps. Don’t try this at home.

In dit college werken we volgens de methodes van onze partner DROG

Bij aan koop van je ticket heb je toegang tot alle vier de colleges. LET OP: Er zijn voor deze reeks tickets beschikbaar voor de ochtend (vanaf 10:00) en voor de middag (vanaf 12:00). Je ticket geeft je toegang tot één van deze tijden.

Delen met vrienden

Locatie

Beeld en Geluid Den Haag

82 Zeestraat

2518 AD Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen