€ 20

MuseumJeugdUniversiteit

Venster Acties en details

€ 20

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Beeld en Geluid Den Haag

82 Zeestraat

2518 AD Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
In deze collegereeks kruip je in de huid van een onderzoeksjournalist, reclamemaker, gamemaker en scenarioschrijver en spreek je met experts

Over dit evenement

PROGRAMMA

Het ticket geeft je toegang tot alle colleges. De reeks is geschikt voor kinderen van 10 t/m 12 jaar

COLLEGE 1: HOE DOET EEN JOURNALIST ONDERZOEK?

Beeld en Geluid conservator Jop Euwijk – 12 september

Het nieuws gaat vaak over dingen die kort belangrijk zijn. De koning is jarig, een brand is uitgebroken, je favoriete club heeft gewonnen. Er zijn ook journalisten die niet het dagelijkse (vaak snelle) nieuws brengen, maar nóg verder kijken. Ze lezen zich suf en internetten als de beste, oftewel: ze onderzoeken héél goed het nieuws dat zij tegenkomen en graven nét even wat dieper dan andere journalisten.Over deze onderzoeksjournalisten gaat dit college. Je ontdekt op de leukste manier hoe het is om onderzoeksjournalist te zijn en gaat op ontdekking in ons eigen museum samen met Beeld en Geluid conservator Jop Euwijk.

COLLEGE 2: HOE WORDT EEN GAME GEMAAKT?

Beeld en Geluid conservator en Katpatat – 3 oktober

Spelletjes, we spelen ze al jaren. Misschien ben je wel bekend met spelletjes als Ganzenbord, Monopoly of Rummikub. Tegenwoordig spelen we steeds meer (online) videogames. De gamemakers van Katpatat duiken met jou in de wereld van games. Hoe wordt een game gemaakt? Hoe komt het dat het zo ontzettend verslavend kan zijn? Hoe maak je een game spannend of leuk? Na afloop heb je antwoord op al deze vragen én kun je zelf een game maken! Wie van jullie maakt de meest leuke game? Ontdek het in dit college en speel je leeftijdsgenootjes eruit.

COLLEGE 3: HOE VERLEIDT EEN RECLAME JOU?

Reclamemaker – 14 november

Pak jij meteen de pot pindakaas na het zien van de Calvé pindakaas reclame? Of ren jij naar de snoeppot bij het horen van de Haribo reclame? Dat is helemaal niet gek, want dat is wat reclames met je doen! Waarom zijn er eigenlijk reclames en hoe wordt een reclame gemaakt? In dit college leer je van een echte reclamemaker hoe reclames werken en waar een goede reclame uit bestaat. En na afloop van dit college weet jij precies hoe je iemand verleidt tot het aankopen van jouw product!

COLLEGE 4: HOE SCHRIJF JE EEN SMEUÏG VERHAAL VOOR EEN TV SERIE?

Scenarioschrijfster Anya Koek – 12 december

Hoe je van een idee een goed verhaal maakt weet scenarioschrijver Anya Koek als de beste. Als schrijver voor jeugdserie SpangaS kent zij alle tips & tricks om een goede verhaallijn in elkaar te zetten. Hoe zorg je ervoor dat kinderen willen blijven kijken? Welke onderwerpen laat je terugkomen in het verhaal en hoe bouw je spanning op? In dit college leert zij jou hoe je een televisiescript in elkaar zet én je gaat aan de slag als een échte scenarioschrijver.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Beeld en Geluid Den Haag

82 Zeestraat

2518 AD Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator Beeld en Geluid Den Haag

Organisator van MuseumJeugdUniversiteit

In Den Haag brengen we mensen in levenden lijve samen om te onderzoeken en te bespreken hoe wij allemaal in media leven. We zijn een mediamuseum met nog omvangrijkere (digitale) collecties dan vroeger.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen