Verkoop beëindigd

Museumkaart-lezing door Martijn Akkerman

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Cromhouthuis

Herengracht 366

1016 CH Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Het Cromhouthuis in Amsterdam presenteert met ‘Goud! Horloges en juwelen van Sophia Lopez Suasso’ meer dan 150 kostbaarheden uit de collectie van een bijzondere verzamelaar in Amsterdam: Sophia Lopez Suasso-de Bruijn (1816-1890). Negentiende-eeuwse horloges van onder andere het beroemde merk Patek Philippe zijn te zien, naast met edelstenen bezette broches en ingenieuze snuifdozen. Amsterdam Museum beheert de collectie van Sophia Lopez Suasso. Bij de tentoonstelling worden verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder deze lezing exclusief voor Museumkaart-houders.

Martijn Akkerman is een van de meest vooraanstaande deskundigen op het gebied van sieraden en een mooie verhalenverteller. Hij vertelt in zijn lezing over de sieraden in de collectie van Sophia Lopez Suasso, waarmee hij in zijn jeugd al kennismaakte, en over de etiquette van het dragen van sieraden in de tijd van Lopez Suasso, het negentiende-eeuwse Amsterdam.

Martijn Akkerman is bijna wekelijks te zien in het televisie-programma Tussen Kunst en Kitsch. Mensen die met hun erfstukken of vondsten op de rommelmarkt bij hem aan de tafel komen, worden soms teleurgesteld en soms verrast met de verhalen over én waarde van hun sieraad. Al in zijn jeugd raakte hij nieuwsgierig naar juwelen, onder andere naar aanleiding van een erfstuk: “mijn grootmoeders diamanten boot”. Als juwelenhistoricus doet Martijn Akkerman onderzoek naar de geschiedenis en ontwikkeling van juwelen in Europa vanaf de vroege Renaissance tot na de Tweede Wereldoorlog. Maar bovenal is hij een geweldige verhalenverteller. Tijdens deze lezing hangen de toehoorders ongetwijfeld aan zijn lippen.

Deze lezing is gratis en exclusief voor Museumkaart-houders.

Datum en tijd

Locatie

Cromhouthuis

Herengracht 366

1016 CH Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen