Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Museumpark

3015 Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Tijdens de Museumpark Vriendendag houden alle musea aan het Museumpark open huis voor iedereen die als vriend betrokken is. Komt u normaal gesproken alleen in de Kunsthal? Bezoek dan nu ook eens Het Natuurhistorisch. Of neem eens een kijkje in het Chabot Museum, een prachtige villa die u gezien moet hebben. Wist u dat Het Nieuwe Instituut een bijzonder archief heeft? En de toren van Boijmans, heeft u die al wel eens beklommen? Kortom, op deze dag kunt u van alles zien, doen en beleven.

We sluiten de dag feestelijk af met een Vriendenborrel in het Kunsthalcafé, waar u op eigen gelegenheid een drankje kunt komen drinken en andere vrienden kunt ontmoeten. Het café blijft speciaal voor deze gelegenheid open tot 18.00 uur.

Dit passe-partout biedt in combinatie met uw vriendenpas op 26 augustus gratis toegang tot alle musea. Natuurlijk mag u iemand meenemen en (klein-)kinderen tot en met 18 jaar zijn gratis. Speciaal voor de vriendendag ontwikkelt elk museum bovendien een bijzonder activiteitenprogramma, waar u zich ter plekke voor kunt aanmelden. Het kan zijn dat een activiteit snel vol raakt, gelukkig is er dan altijd een leuk alternatief.

Het Natuurhistorisch

In Het Natuurhistorisch is veel te doen. Directeur Kees Moeliker leidt rond. Moeliker heeft, na bijna 30 jaar trouwe dienst, in bijna elke zaal en bij elk opgezet beest wel een verhaal, dat alleen hij kent. Zoek naar fossielen met onze conservator Bram Langeveld en ga niet met lege handen naar huis. En voor alle neusgierige Vrienden heeft geurambassadeur Claudia de Vos een spannende geurbeleving samengesteld.

Lees hier meer over de vrienden van Het Natuurhistorisch.

Kunsthal Rotterdam

Leer meer over de creaties van Viktor&Rolf of ga met de imker het dak op en kom alles te weten over de bij. Maak je eigen tentoonstelling in het ZomerLAB, een spectaculaire kraag of manchet in het Viktor&Rolf Kids Atelier of laat je inspireren door kunstenaar Nazif Lopulissa tijdens de workshop van Winsor & Newton. Ook nemen we afscheid van de Summerschool studenten en vieren we de eindresultaten van All you can Art 3.

Lees hier meer over de vrienden van de Kunsthal Rotterdam.

Museum Boijmans Van Beuningen

Naast diverse tentoonstellingen, rondleidingen en lezingen zijn er vandaag voor vrienden speciale kijkjes achter de schermen: hoe pakken we eigenlijk kunst in en hoe is het uitzicht vanaf de toren? De workshop ‘zelfportret maken’ is een aanrader, ook leuk met (klein)kinderen! De Espressobar toveren we om tot vriendenlounge, dus kom vooral een kop koffie of thee drinken en ontmoet andere kunstliefhebbers.

Lees hier meer over de vrienden van het museum Boijmans Van Beuningen.

Chabot Museum

Neem eens een kijkje in het Chabot Museum, het museum voor internationaal expressionisme, gevestigd in één van de mooiste villa’s van Rotterdam. Het museum viert in 2018 bovendien zijn 25-jarig bestaan! Tijdens de
rondleiding langs de Museumparkvilla’s komt u meer te weten over deze en vijf andere villa’s aan het park. Bezoek ook de tentoonstelling over Georg Stahl, een tijdgenoot van Chabot; eventueel met rondleiding voor extra
verdieping.

Lees hier meer over de vrienden van het Chabot Museum.

Huis Sonneveld

Geef je Instagram-skills een boost in de tuin van Huis Sonneveld! Fotograaf Florine van Rees geeft daar een workshop over bloemstillevens. In Huis Sonneveld kun je zien hoe de familie Sonneveld en haar dienstbodes leefden in de jaren dertig.

Meer informatie over Huis Sonneveld vindt u hier.

Het Nieuwe Instituut

Bekijk in Het Nieuwe Instituut het tentoonstellingsprogramma Dissident Gardens, waarin de strijd tussen natuur en cultuur aan de orde wordt gesteld. Frank Bruggeman, ontwerper van deze tentoonstelling, geeft deze dag speciale rondleidingen. Of neem een kijkje achter de doorgaans gesloten deuren van het depot: archivaris Alfred Marks neemt de Vrienden mee naar het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw en toont verrassende vondsten in het thema tuin en landschap.

Lees hier meer over de vrienden van Het Nieuwe Instituut.


Foto: Office for Metropolitan Architecture (OMA). Artist impression Museumpark. Ingeschilderde foto, z.j. (ca. 1987-1992). Collectie Het Nieuwe Instituut, archief OMA.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Museumpark

3015 Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen