€ 5,77

Music for Films @ FilmHallen w/ Hunter Complex & Glice

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

FilmHallen

Hannie Dankbaarpassage 12

1053 RT Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Hunter Complex en Glice spelen even voor middernacht muziek bij films en filmbeelden in de FilmHallen

De FilmHallen organiseert op zaterdag 30 juni 2018 Music for Films. Even voor middernacht, na de reguliere filmprogrammering, spelen Hunter Complex en Glice live muziek bij films en filmbeelden in de grote zaal van het bioscoopcomplex in de Hallen in Amsterdam-West. Het is voor het eerst dat er in een bioscoopzaal van de FilmHallen een concert plaatsvindt.

Glice
Het Amsterdamse duo Glice bestaat uit Ruben Braeken en Melle Kromhout. Tijdens Music for Films maken zij muziek bij twee korte films. Glice maakt filmische noise met gevoel voor dramatiek. Harde intense stukken wisselen zich af met serene, kille ambient. Glice bracht in 2017 de lp ‘Cielo’ uit op het Narrominded-label. De plaat, geproduceerd Alexander Hacke van Einstürzende Neubauten, werd zeer goed ontvangen. ‘Het is die ongebondenheid, en die emotionele intensiteit, die de muziek op ‘Cielo’ bijzonder maakt’, schreef Gonzo (circus). Glice speelde afgelopen jaar op het Rewire festival in Den Haag en op Uncloud in Utrecht.
glicemusic.tumblr.com

Hunter Complex
Hunter Complex is het pseudoniem van Lars Meijer. Met zijn cinematische synthmuziek begeleidt hij tijdens Music for Films beelden uit vergeten films uit de jaren zeventig en tachtig. In 2018 verschijnen er maar liefst twee nieuwe lp’s van Hunter Complex, ‘Open Sea’ op het gerenommeerde soundtracklabel Death Waltz Recordings en ‘Dead Calm and Zero Degrees’ op het opkomende Britse label Burning Witches Records. De twee platen zijn de langverwachte opvolgers van ‘Heat’ uit 2013. ‘’Heat’ zweeft ergens tussen die Engelse synthpop van destijds en de Duitse, uit de Kraut-traditie voortkomende synthesizerdinosaurussen als Tangerine Dream en Klaus Schulze’, schreef de pers destijds.
www.huntercomplex.com

Music for Films @ FilmHallen w/ Hunter Complex & Glice
Zaterdag 30 juni 2018
Deur open: 23:30 uur
Aanvang: 23:45 uur
Locatie: De FilmHallen, Hannie Dankbaarpassage 12, Amsterdam
www.filmhallen.nl

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

FilmHallen

Hannie Dankbaarpassage 12

1053 RT Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen