€ 21,08

Musica Argentina

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Theodorakapel

20 Theodorahof

8011 AA Zwolle

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Een Argentijnse Muziekavond met Mannenkwartet Opus Cuatro (Argentinië) en Huygens Consort (Nederland)

Over dit evenement

Dit jaar maakt Opus Cuatro een grote Europese tournee. In Nederland werken zij samen met het Huygens Consort.

Op 13 en 14 mei zullen de twee ensembles een bijzonder en sfeervol a-capella programma uitvoeren in Zwolle en Hattem.

Het Huygens Consort bestaat een kleine 20 jaar en heeft vele optredens verzorgd in binnen- en buitenland. Ze hebben naam gemaakt met bijzondere programma’s en uitvoeringen. Zij zingen repertoire van Billy Joel tot Bach en Samba tot Jazz. In november 2014 en 2018 waren zij eregast op festival ‘Cantapueblo’ in Argentinië. Op dit festival werd ook het eerste contact gelegd met het Argentijnse kwartet Opus Cuatro.

De meesterlijke stemmen van Opus Cuatro zijn inmiddels bekend op podia in heel Amerika, Europa en Japan. Als de vier samenklinken lijkt er een compleet symfonieorkest te spelen. Sinds de oprichting in 1968 is de groep zich steeds meer gaan toeleggen op tango's en ander Zuid-Amerikaans repertoire. Ook zingen zij nog spirituals, jazz en musicals. Met koren zingen zij regelmatig de Misa Criolla van Ariel Ramírez.

Opus Cuatro heeft vele concerten gegeven in theaters en op radio en TV in meer dan 500 steden overal ter wereld. Zij brachten 24 CD’s uit en ontvingen diverse onderscheidingen voor hun opnamen. In 2008, bij hun 40-jarig bestaan, ontvingen zij de œuvreprijs in het festival van Cosquín en werden zij ereburgers van Buenos Aires voor hun culturele verdiensten. In 2012 werden zij tot "Ambassadeurs van de Vrede" benoemd.

Komende concerten zullen een zeer gevarieerd repertoire bieden. Van Pop tot klassiek van Tango tot Jazz, steeds in verrassende combinaties.

Het eerste concert vindt plaats op 13 mei 20.30u in de Theodorakapel in Zwolle. Dit historische kerkje heeft een prachtige akoestiek waar de stemmen van beide ensembles goed tot hun recht komen. Het aantal plaatsen is beperk (100) waardoor het concert een intiem en persoonlijk karakter krijgt.

Op 14 mei 20.30u zijn ze te horen in de Art Gallery van Bruno Barat in Hattem. In Hattem zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar. Koop uw kaarten op tijd, want vol is vol!

Na afloop van de concerten is er gelegenheid om de Artiesten te ontmoeten onder het genot van een consumptie.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Theodorakapel

20 Theodorahof

8011 AA Zwolle

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen