Musicalvoorstelling Urinetown

Venster Acties

Musicalvoorstelling Urinetown

Vereniging Musical Makers presenteert van donderdag 10 november t/m zaterdag 12 november 2022 de bekende Broadway musical Urinetown!

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Verenigingsgebouw Overasselt (de place to pee!) 1 Willem Alexanderstraat 6611 CE Overasselt Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

Urinetown

Muziek en liedteksten door Mark Hollmann en Greg Kotis. Vertaling door Jurrian van Dongen. Urinetown werd geproduceerd op Broadway in September, 2001. Door de Araca Group and Dodger Theatricals in samenwerking met TheaterDreams, Inc., en Lauren Mitchell.

Deze productie kwam tot stand in samenwerking met Auteursbureau ALMO bvba, in opdracht van Music Theatre International Europe.

Het verhaal

Urinetown zit boordevol humor en knipogen naar beroemde musicals als Les Misérables en West Side Story. Het hoofdthema is plassen, maar brengt ook alledaagse zaken die ons allemaal raken. Laat je verrassen door een stuk dat het genre musical op de hak neemt!

Het verhaal speelt zich af in een surrealistische wereld genaamd ‘Zeikstad’. De musical vertelt het absurde verhaal van een grauw stadje waar water schaars is en privé-toiletten strikt verboden. Onder leiding van directeur Reinhard W. Kleinhart houdt het bedrijf Peace in Harmony (PiH) strenge toezicht op het gebruik van de openbare toiletten. Bij een toiletbezoek ontkom je niet aan het betalen van torenhoge urinetaks. Als beheerder van de meest ranzige urinoir in de stad zorgt de vurige Winniefred Grijpstuivers daar maar al te graag voor! Het verschil tussen arm en rijk wordt daardoor steeds groter en het volk is de wanhoop nabij…

De rebelse Bobbie Goud heeft er genoeg van en spoort het arme volk aan tot revolutie. Dit zorgt voor grimmige situaties die op komische wijze gebracht worden. De situatie wordt echter ingewikkeld als hij als een blok valt voor Lot Kleinhart, de dochter van de directeur van PiH. Natuurlijk leidt dit tot aparte situaties…. Leef mee met alle uitzinnige personages die het verschil tussen arm en rijk, de macht van multinationals en het klimaatprobleem op hilarische wijze in beeld brengen.

PS: plan je toiletbezoek zorgvuldig want de gevolgen kunnen groots zijn…

Regie en muzikale leiding

Vereniging Musical Makers gaat de musical uitvoeren onder regie van Samantha Janssen met prachtige livemuziek (combo!) onder leiding van Jarno Scholten. De choreografie wordt verzorgd door Joanne Evers en Hanneke Huijs-Visser.

Afbeelding van Musicalvoorstelling Urinetown