Muziek bij de laatste levensfase -  De Maart Training -

Venster Acties

Muziek bij de laatste levensfase - De Maart Training -

Je krijgt handvatten hoe je muziek inzet bij de laatste levensfase. Voor rust, moed, kracht. Verminderen van pijn, angst en onrust.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Springhuys 7 Springweg 3511 VH Utrecht Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 6 uren
  • eTicket voor mobiel

Muziek biedt troost. Geeft moed, maakt blij, ontroert, ontspant en verzacht. ‘Muziek zou een belangrijk onderdeel moeten zijn van de zorgverlening, in het bijzonder in de laatste levensfase’, zegt Ignar Rip, bedenker en schrijver van de MuziekGeluk methodiek.

Muziek op het sterfbed. Op het sterfbed kunnen mensen soms erg onrustig zijn. Door muziek te draaien waar iemand van houdt, zien zorgverleners en familieleden dat mensen rustiger worden” zegt Ignar.

Rustig en kalm sterven. Met de klanken van je geliefde muziek, ik teken ervoor. Als je het mij vraagt moeten we muziek veel, veel vaker inzetten in de zorg, zegt Monique.

In deze training krijg je:

  • Waarom werkt muziek?
  • Het sterven een plek geven
  • Hoe vind je de juiste muziek
  • Stimuleren van het bewustzijn dat je leeft
  • Muziek bij waken, in de nacht en als goede vriend.
  • Antwoord vinden op "zin-vragen" en als gesprekstarter
  • Omgaan met angst, depressie, slapenloosheid, angst, eenzaamheid.

Voor wie? Voor iedereen die de laatste levensfase aangenamer wil maken. Te gebruiken in hospice, thuis, ziekenhuis.

Datum: Woensdag 8 maart van 10.00 tot 16.00

Locatie: Springhuys: Springweg 7 - 3511 VH Utrecht. 10 min. lopen van het Centraal Station.

Kosten: Inclusief lunch, koffie, thee en hand-out is € 149.

Schikt 8 maart niet qua datum? Stuur dan een email naar info@jouwlaatstelevensfase.nl en we houden je op de hoogte.

Gratis parkeren. Op zondag kan je gratis parkeren: In de wijk ten westen van de Catharijnesingel en ten zuiden van de Nicolaas Beetsstraat. 8 min. lopen van het Springhuys (zie kaartje hieronder).

De trainers:

Ignar Rip/MuziekGeluk: Bedenker en schrijver van de MuziekGeluk methodiek. Zijn grote passie is een dementie-zorg waar gepersonaliseerde playlisten de werkdruk verlaagt en mensen met dementie gelukkig zijn. Daarnaast is Ignar ook beheerder van 2 kerkhoven in Doorwerth.

Afbeelding van evenement

Monique Branse/Stichting JouwLaatsteLevensfase: Muziek is op alle momenten is ons leven belangrijk, soms wordt je blij van dat ene nummer, of doet het je herinneren aan de vakanties van vroeger.

Zo heb ik altijd muziek aan tijdens het werken, autorijden en vaak ook om te mediteren. Maar er is nog zoveel meer mogelijk met muziek, ook in de laatste levensfase.

Afbeelding van evenement

Locatie: Springhuys, Springweg 7, 3511 VH Utrecht, op tien minuten lopen van het Centraal Station.

Hoe kom je bij het Springhuys?

Openbaar vervoer: Verlaat het Centraal Station aan de centrumzijde. Na de NS-poortjes sla je linksaf en verlaat je de stationshal. Loop schuin naar rechts naar de ingang van Hoog Catharijne. Loop Hoog Catharijne in en houd een paar honderd meter rechts aan, richting de uitgang Moreelsepark.

Als je na Albert Heijn via de roltrap buiten komt, ga je linksaf. Steek de Catharijnesingel over en loop rechtdoor de Mariaplaats op tot je niet verder kunt. Aan het einde rechtsaf, rechts staat het gele Gebouw der Kunsten. Ongeveer 100 meter verderop begint de Springweg. Het Springhuys zit vooraan rechts op nummer 7.

Auto: Er is een parkeergarage Springweg op 150 meter afstand van het Springhuys. Zorg ervoor dat je de Springweg inrijdt via de Mariaplaats. Vanaf de andere richting is de parkeergarage niet bereikbaar.

Afbeelding van evenement