Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Muziek Produceren in Ableton Live - Cursus

Low End Theory

Dinsdag 14 april 2020 van 19:00 tot 21:00 (CEST)

Muziek Produceren in Ableton Live - Cursus

Ticketinformatie

Tickettype Verkoop eindigt op Prijs Servicekosten BTW
Aantal
Exclusieve toegang 14 apr. 2020 € 206,61 € 0,00 € 43,39

Deel Muziek Produceren in Ableton Live - Cursus

Evenementdetails

Produceren in Ableton Live

Wil je muziek leren maken op je computer en heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding? Dan is de cursus Produceren in Ableton Live absoluut iets voor jou. Diplo, Flume, Daft Punk en vele anderen gebruiken Ableton voor het produceren van hun monsterhits.

Ongeacht welk genre, of het nou hiphop, house of techno is, een goede basis is ontzettend belangrijk. Bij Low End Theory wordt lesgegeven in kleine groepen, zodat iedereen de aandacht krijgt die hij of zij verdient. In de klassikale lessen krijg je te zien hoe Ableton Live werkt, kun je vragen stellen en je krijgt huiswerk mee zodat je je kan blijven ontwikkelen. Aan het einde van de cursus kun je je eigen beats en tracks maken en is er ruimte voor een één-op-één sessie met de docent, waarin hij je tips kan geven over jouw eigen project. De docenten brengen zelf ook muziek uit die gemaakt is in Ableton Live en treden hiermee op, dus aan ervaring is zeker geen gebrek.

 

Wat leer je allemaal?

Tijdens de cursus Beats leren maken voor beginners in Ableton Live focussen we ons allereerst op de basics. Zodra je de weg kent binnen het programma, gaan we aan de slag met het programmeren van drums en de vele sounds die Ableton kan genereren. Je leert hoe je nummers kunt opbouwen en arrangeren tot een complete track, inclusief de ingebouwde effecten, automations, etc. Tijdens de lessen komen ook muziektheorie, mixen en sound design aan bod. Bovendien krijg je van alle stof een naslagwerk mee zodat je thuis alles nog rustig kan doorlezen en toepassen op je muziek.

De insteek van de lessen is een relaxte, informele vibe te creëren waarin geen slechte vragen bestaan en iedereen van elkaar kan leren. Er is elke les ruimte om zelf aan de slag te gaan met de theorie en vragen te stellen. De docent is professioneel en werkt al langer dan 10 jaar in Ableton, dus aan expertise is geen gebrek.

 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Een globale introductie tot alle functies en mogelijkheden van Ableton Live
 • Drums programmeren en bewerken
 • Je eigen tracks opnemen, bewerken en arrangeren
 • Samplen van geluiden, time stretchen en manipuleren
 • Een introductie tot algemene muziektheorie
 • De basics van mixen en masteren
 • De instrumenten van Ableton Live: Drum Rack, Impulse, Analog, Collision, Electric, Operator, Simpler, Sampler en Tension
 • De effecten van Ableton Live: Compressor, EQ Eight, EQ Three, Multiband Dynamics, Chorus, Auto Filter, Simple Delay, Filter Delay, Limiter en anderen
 • Het gebruiken van externe plug-ins (VST’s)
 • Max for Live
 • Sound design & Synthese
 • De basics van marketing & communicatie

 
 

Overige informatie:

 • Prijs €250
 • De cursus bestaat uit 5 lessen van elk 2 uur
 • Lestijden: Nog onder voorbehoud
 • Klassen van maximaal 10 studenten
 • Voor alle muziekstijlen
 • Geen kennis van Ableton nodig (enige computerkennis wel)
 • Niet inclusief benodigde software (gratis proef versie is online te downloaden)
 • Na je inschrijving ontvang je een e-mail met alle nodige informatie ter voorbereiding van de cursus
Heb je vragen over Muziek Produceren in Ableton Live - Cursus? Neem contact op met Low End Theory

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Waar en wanneer


Low End Theory
Hoftraat 8-10
7411 PT Deventer
Nederland

Dinsdag 14 april 2020 van 19:00 tot 21:00 (CEST)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

Low End Theory

Low End Theory is in 2017 in het leven geroepen door gepassioneerde muziekprofessionals uit Deventer. De visie was om een creatieve broedplaats te creëren voor jongeren waar talentontwikkeling centraal staat. Een plek waar aspirerende DJ’s en producers elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. De dj-lessen en de producer opleidingen worden gegeven in het Burgerweeshuis, de poptempel van Deventer, waar vele nationale en internationale grootheden hebben opgetreden. Ook is hier mogelijkheid om na de lessen even met medestudenten een drankje te doen in het bijbehorende muzikantencafé. 
 
Jonathan Tan is, naast oprichter, ook leraar bij Low End Theory. Onder alias Wantiggaen als lid van hiphop formatie FATA heeft hij platen geproduceerd en uitgebracht onder diverse internationale labels, waarvan zijn laatste zelfs de platina status heeft bereikt (https://open.spotify.com/album/7ovdjtmV0Bkm4Xb4pqtrZt). 
                                                 
Als DJ heeft hij mogen optreden op de meeste grote festivals in Nederland zoals Pitch, Encore Festival en Pukkelpop en nog steeds tourt hij door Europa en Azië. Naast het maken van muziek en DJ’en, is Jonathan al vele jaren actief in het geven van workshops, lokaal en bij nationaal gevestigde opleidingen als de Herman Brood Academie.  
  Contact opnemen met de organisator

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.