€ 12,50 – € 17,50

Nacht van Ontdekkingen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Leiden

Rapenburg 73

2311 GJ Leiden

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Struin door de tijd in de Nacht van Ontdekkingen

Beleef een nacht die je nooit meer vergeet. In Leiden kun je op 15 september op een ontdekkingsreis door de tijd. Tijdens de Nacht van Ontdekkingen kun je op meer tien locaties kiezen uit meer dan honderd lezingen, voorstellingen en acts die in het teken staan van ‘de tijd’.

De keuze voor het thema Tijd is ingegeven door het overlijden van wetenschapper Stephen Hawking op 14 maart. Thomas Hertog, die nauw samenwerkte met Hawking, neemt je mee naar de tijdloze uithoeken van het heelal. De bevlogen kosmoloog Vincent Icke duidt de tijd in de Oude Sterrewacht. De onnavolgbare illusionist Victor Mids speelt met seconden op het hoofdpodium voor de Pieterskerk. In de Hortus brengt theatermaker Pieter Post een ode aan lummeltijd. Verderop bewijst hoogleraar Carlo Beenakker in het Academiegebouw dat de tijdreizen uit Star Trek dichterbij zijn dan je denkt.

Struinend van de ene plek naar de andere ontmoet je bijzondere types: een drijvende diva in de gracht of een robot die lichtgevende gedichten spuugt. En er is tijd voor muziek: van de Leidse Opera tot Pete Philly. Tijdens de Nacht van Ontdekkingen gaan deuren open van die normaal gesloten blijven. Zo kun je onder begeleiding van een expert de klokkenkamer van Rijksmuseum Boerhaave bezoeken. Andere gidsen nemen je mee naar de oudste planten in de Hortus en de beroemdste telescopen van de Sterrewacht.

De Nacht van Ontdekkingen is de opvolger van de Nacht van Kunst en Kennis. Het festival dat cultuur en wetenschap combineert, wordt op 15 september 2018 voor de zesde keer gehouden.

Het volledige programma bekijken: www.nachtvanontdekkingen.nl

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Leiden

Rapenburg 73

2311 GJ Leiden

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen