Nachtelijke Lentewandeling in Zuid-Limburg

Venster Acties

Nachtelijke Lentewandeling in Zuid-Limburg

Aan het begin van elk nieuw jaargetijde trekken we er op uit om iets bijzonders te beleven. Naar buiten, maar wel gewoon in Nederland.

Door Bruno van den Elshout en Lars Doyer

Waar en wanneer

Datum en tijd

ma. 20 mrt. 2023 13:00 - di. 21 mrt. 2023 13:00 CET

Locatie

Epen Dorpsplein 6285 Epen Netherlands

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

Op maandag 20 en dinsdag 21 maart 2023 nodigen we je uit om 24 uur met ons door te brengen in Zuid-Limburg. We reizen af naar het rijke bronnengebied in de omgeving van het dorpje Epen. Vanaf daar ondernemen we, na een voedende maaltijd rond het vuur, een nachtelijke wandeling. Al voortstappend in het duister, beluisteren we hoe het water aan de aarde ontspringt. Hoe het eerst aarzelend en uiteindelijk overtuigend zijn weg vindt richting de zee.

Ook zelf hebben we onze weg in het donker en mogelijk de kou te vinden, om het uiteindelijk weer samen licht te zien worden. In warmte op de eindbestemming wordt voorzien.

Programma

Vanaf het vertrekpunt van onze wandeling lopen we eerst de reis uit de benen voor we de plek bereiken waar we met elkaar inchecken. We delen de verwachtingen waarmee ieder de wandeling onderneemt. Tot de avond houden we ons rustig. Wanneer het donker wordt, nemen we uitgebreid de tijd om met elkaar te eten rond een vuur. Later op de avond beginnen we aan de wandeling door het bronnengebied. We pauzeren een aantal maal voor de zon weer opkomt. Dan maken we kamp op een plek waar het goed toeven is, om in warmte en beschutting bij te komen van ons nachtelijk avontuur. Voor wie wil, is er gelegenheid voor een onderdompeling in natuurwater.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Aan het einde van de ochtend ronden we onze belevenissen in gezamenlijkheid af door met aandacht in onze belevingen te delen, waarna we terugwandelen naar de plek waar we 24 uur eerder samenkwamen. Nu om weer verrijkt huiswaarts te reizen, verrijkt met al wat het voorbije etmaal je heeft gebracht.

Over deelname

Overweeg je met ons mee te reizen? Stuur graag nog een mailtje voor je je aanmeldt. De reis is nog in voorbereiding en er volgt nog een uitgebreide uitnodiging. Het is fijn om die gelezen te hebben voor je je aanmelding definitief maakt.

Om ons als reisgezelschap tijdig en met aandacht voor te kunnen bereiden, sluiten we de inschrijving op maandag 13 maart om 9h00.

Andere seizoenen

Ook tijdens de Zomerzonnewende, Herfstequinox en de Winterwende kun je met ons mee op avontuur. Je leest er meer over op www.jaarreis.nl.

Over de organisator

Met eigenzinnige kunst- en onderzoeksprojecten creëert kunstenaar Bruno van den Elshout (Den Haag, 1979) deelbare gelegenheden om - in gezamenlijkheid of individueel -oordeelvrije benieuwdheid en liefdevolle aandacht te beleven. In 2012 fotografeerde hij een jaar lang ieder uur de Noordzeehorizon, waarvan in 2014 een bijzonder, vlakliggend kunstwerk-in-boekvorm verscheen (NEW HORIZONS). In 2018 bracht nodigde hij 144 mensen uit voor een wezenlijke ontmoeting, en wandelde hij met elk van hen een volledige werkdag langs het Haagse Zuiderstrand. Hun indringende portretten op ware grootte vormen samen het boek Whatever the Weather, dat op 19 november 2022 in een oplage van 432 exemplaren is verschenen.

*

Consultant Lars Doyer (Delft, 1972) maakt met individuen, teams en organisaties complexe veranderingen door en mee. Met de waarderende en onderzoekende werkwijze die hem eigen is, nodigt hij uit tot vertragen, verstillen en verzachten. Zo kan ruimte ontstaan om te ontmoeten wat er werkelijk toe doet en kan je onderzoeken welke beweging dat van jezelf vraagt. Van daaruit kun je beleven waartoe die beweging uitnodigt. Lars is mede grondlegger en hoofddocent van de leergang Strategisch HR & Change van Nyenrode Business University en AWVN en co-auteur van de boeken ‘De kunst van onderhandelen in duurzame relaties’ en ‘Onderstromen in de Polder’.

Lars nam in 2018 voor het eerst deel aan een horizonobservatie, en was in 2019 mede-organisator van de eerste corporate editie.

Verkoop beëindigd