Nachtwandelen voor vluchtelingen 2023

Venster Acties

Nachtwandelen voor vluchtelingen 2023

Aandacht voor vluchtelingen: een film en nachtwandelen

Door Nachtwandelen

Waar en wanneer

Locatie

Wordt binnenkort bekendgemaakt

Over dit evenement

  • 4 dagen 7 uren
  • eTicket voor mobiel

Meppel – In de nacht van de vluchteling, van zaterdag 17 op zondag 18 juni, gaan we weer nachtwandelen. We organiseren een nachtwandeling van ruim 10 km tussen Meppel en Ruinerwold. Op dinsdag 13 juni om 19.30 is de film The Swimmers in CSG Dingstede te zien.

17-18 juni: Nachtwandelen

In Meppel en Ruinerwold organiseren CSG Dingstede, de Bartholomeus Kerk, de St. Stephanuskerk en Oecumenische Gemeente Meppel een nachtwandeling voor vluchtelingen. Met deze actie vragen we aandacht voor alle mensen die op de vlucht zijn. Wereldwijd zijn dit meer dan 100 miljoen mensen. Door met elkaar in de nacht te lopen hopen we ook bij te kunnen dragen aan de bewustwording rond opvang van en toekomst voor al deze ontheemde mensen.

Start

Tussen 22.00 en 23.00 uur kan er gestart worden vanaf de St. Stephanuskerk, Commissaris de Vos van Steenwijklaan 30 in Meppel en vanaf de Bartholomeus kerk op Blijdenstein, Blijdenstein 3 in Ruinerwold.

Het starten zal gespreid gebeuren. Deelnemers krijgen bericht over hun starttijd.

Route

Alle deelnemers lopen dezelfde route. Wie in Meppel start, loopt een rondje via de kerk in Ruinerwold. Wie in Ruinerwold begint loopt hetzelfde rondje via de kerk in Meppel. In beide kerken wacht de wandelaars een hartelijke ontvangst. D

De te lopen route vind je hieronder.

Sponsoring

Wie wil, kan zich voor de wandeling laten sponsoren. Het bijeengebrachte geld wordt op giro 999 van de Stichting Vluchteling voor hulp aan mensen wereldwijd gestort of komt op de rekening van de Stichting Vrolijkheid die kunstzinnige en creatieve activiteiten in AZC’s verzorgt, met name voor kinderen. U kunt één van deze doelen kiezen als u wilt.

  • Hier kunt u Stichting Vluchteling sponsoren.
  • Hier kunt u Stichting Vrolijkheid sponsoren.

Opgave

Zin om mee te gaan doen? Opgave kan tot woensdag 14 juni 2023.

Er kan in groepen van maximaal 8 personen gelopen worden, jongeren onder de 18 jaar doen dat onder begeleiding van een volwassene. Het maximale aantal deelnemers is 250.

Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor het meenemen van een reflecterend hesje en verlichting.

13 juni: Film The Swimmers

Voorafgaand aan de nachtwandeling is op dinsdag 13 juni om 19.30 uur de film The Swimmers te zien. Deze wordt getoond in CSG Dingstede, Gerard Doustraat 13 in Meppel.

Dankzij hun moed en zwemtalent brengen twee nog jonge zussen de reis van het door oorlog verscheurde Syrië tot aan de Olympische Spelen in Rio tot een goed einde. De entree is gratis. Wie wil, kan de hieronder genoemde doelen steunen.

Opgave

Wilt u naar de film, dan kunt u zich aanmelden tot maandag 12 juni.

Over de organisator

Georganiseerd door
Nachtwandelen