€ 12,50

Nachtzwaluw verkenningsavond 30 juni 2018

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Putte Nederland

De Heusche Bollaert

1ste Verdelingsweg 6

4645 Putte

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Unieke excursie!

De nachtzwaluw, een vreemde vogel, zeker geen zwaluw, maar wat dan wel?
In de volksmond ook wel geitenmelker genoemd, maar waarom? Pas laat in het voorjaar komt hij terug uit diep Afrika en nestelt zich dan in het halfopen landschap van het Grenspark de Zoom - Kalmthoutse Heide. Geruisloos vliegend, stil zittend op de grond, uitstekende gecamoufleerd. Niet of nauwelijks te ontdekken.
Tot dat hij zijn bevreemdende zang laat horen. Een vogel met een verhaal. Onze gidsen vertellen het u en nemen u in het donker mee om het zelf te horen.
Door u kennis te laten maken met een van onze vreemdste kostgangers hopen we dat u er van overtuigd raakt dat er meer in ons Grenspark vliegt, kruipt, sluipt, dan u in eerste instantie voor mogelijk houdt.

Met ontvangst en koffie in een van de horecagelegenheden rondom het Grenspark en een boeiende uiteenzetting over het leven van de nachtzwaluw, in woord en beeld. Met die kennis op zak vertrekt u met de gids op excursie. Met zijn ervaring is de kans groot dat u op plekken komt waar het eigenaardige geluid van de roepende nachtzwaluwen is te horen. Garanties zijn er niet. Maar zelfs in dat geval zult u een bijzondere avondwandeling hebben meegemaakt waar u op andere wijze hebt leren luisteren naar de schemergeluiden van het Grenspark.

Er worden maximaal 15 mensen toegelaten.
Een deel van het inschrijvingsgeld zal terugvloeien naar het Grenspark.

Foto: M. Slootmaekers

Tip: Doe aangepaste kledij aan (lange broek, lange mouwen en gesloten schoenen). Afhankelijk van het weer kunnen er 's avonds muggen zitten. Breng een verrekijker mee en eventueel muggenspray.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Putte Nederland

De Heusche Bollaert

1ste Verdelingsweg 6

4645 Putte

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen