€ 7,50

NAM - Non Aligned Movement

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

ZID Theater-City Art & Performance Center

1 De Roos van Dekamaweg

1061 HR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Deze danssolo van Christian Guerematchi is een zoektocht naar de zwarte Europese identiteit en de codes van het zwarte lichaam.

Over dit evenement

De danssolo NAM - Non Aligned Movement is een zoektocht naar de zwarte Europese identiteit en de codes van het zwarte lichaam. Choreograaf Christian Guerematchi en muzikante Shishani hebben beide wortels in zowel Europa als Afrika. Ze laten zich voeden door hun eigen achtergrond en de stemmen en bewegingen van de Afrikaanse diaspora en gaan ze in NAM Non Aligned Movement op een epische afrofuturistische reis naar de Balkan.

NAM Non Aligned Movement is het eerste gedeelte van het bredere bewegings- en stemonderzoek Epistemologies of The Body, waarin de klemtoon ligt op verhalen over het zwarte lichaam. De titel NAM Non Aligned Movement is geïnspireerd op de beweging van ‘niet gebonden landen’ uit de jaren ‘60 die een rol hebben gespeeld in de dekolonisatie van de wereld en de onafhankelijkheidsstrijden van zogenaamde derdewereldlanden.

Christian Guerematchi is geboren in Maribor, Slovenië, toen Joegoslavië. Als danser werkte hij o.a. bij het Ballet Kiel in Duitsland en bij Compagnie Thor in Brussel. Sinds 2006 woont en werkt Christian in Nederland en sinds 2008 is hij gelieerd aan ICK Amsterdam. Door zijn interesse voor de stem werkt hij in Amsterdam o.a. voor Nicole Beutler Projects. Als maker heeft hij ervaring opgebouwd in een aantal samenwerkingen en choreografieën, o.a. met World Opera LAB en Keren Rosenberg. White Noise in samenwerking met de spoken word artiest Otion in 2019, was zijn eerste grotere en eigen geproduceerde voorstelling.

Shishani is vocalist, gitarist en songwriter met roots in Namibië & België, maar groeide voornamelijk op in Nederland. In haar werk brengt ze deze werelden samen. Ze heeft verscheidene prijzen gewonnen voor haar werk in het binnen- en buitenland en tourt internationaal. Ze doet verscheidene samenwerkingen met artiesten uit theater, spoken word en dans.

Mogelijk gemaakt door: ICK Amsterdam & AFKCredits

Concept/choreografie/productie: Christian Guerematchi

Muziek/geluid: Shishani

Tekst/Dramaturgie: Gita Hacham

Kostuums/Design: Jonathan Ho

Creative Director: PINKB!NK

Fotografie: Alwin Poiana

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

ZID Theater-City Art & Performance Center

1 De Roos van Dekamaweg

1061 HR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen