€ 25

Venster Acties en details

€ 25

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Online NAR-symposium Autisme en beweging. Op zaterdag 27 maart van 13.00 tot 16.00 uur.

Over dit evenement

Juist nu wij door de coronacrisis noodgedwongen veel thuiszitten, is beweging belangrijker dan ooit. Sport en spel, maar ook een eenvoudige wandeling, hebben grote invloed op hoe wij ons mentaal voelen. En daarmee ook op ons vermogen om in deze stressvolle tijd overeind te blijven. Daarnaast is beweging natuurlijk ook heel goed voor onze lichamelijke gezondheid.

Erik Scherder

Eén van de sprekers van het NAR-symposium is VU-hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder, onder meer bekend van de populaire Ommetjes-app. Hij weet alles van de gezondheidsaspecten van beweging en kan hier op een leuke en toegankelijke manier over vertellen. Uiteraard zal Scherder tijdens het symposium ook ingaan op de invloed van bewegen voor mensen met autisme.

Daarnaast zal een aantal NAR-onderzoekers vertellen over hun lopende studies. Deze onderzoeken hebben allemaal als doel om de levens van mensen met autisme te verbeteren.

Programma

Het NAR-symposium 2021 zal worden geopend door Vinod Subramaniam, rector magnificus van de VU. Dit is het programma:

Kaarten kopen

Ben je NAR-deelnemer of NVA-lid? Dan ontvang je per mail een promotiecode. Daarmee kunnen NAR-deelnemers een gratis kaartje kopen. NVA-leden krijgen 70 % korting en betalen dus € 7,50 voor een kaartje. Ben je geen lid van het NAR of de NVA, dan zijn de kosten € 25. LET OP: nadat je op Tickets hebt geklikt, kom je in een nieuw scherm. Linksboven staat in blauwe lettertjes 'Promotiecode invoeren'.

Het loont dus de moeite om lid te worden van de NVA. Kijk maar eens welke voordelen dat nog meer heeft!

En heb je interesse om deel te nemen aan het Nederlands Autisme Register? Dan vind je hier meer informatie.

NVA Autismeweek

Het NAR-symposium is onderdeel van de NVA Autismeweek 2021. De Nederlandse Vereniging voor Autisme organiseert deze week elk jaar rond 2 april, Wereld Autismedag. De NVA Autismeweek vindt dit jaar plaats van zaterdag 27 maart tot en met zondag 4 april.

Het NAR-symposium vindt dit jaar online plaats. Dit symposium is een initiatief van het Nederlands Autisme Register (NAR) en de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Het wordt mede mogelijk gemaakt door het AutismeFonds.


		Afbeelding van NAR Symposium 2021
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen