Gratis

Meerdere data

Natalia Cincunegui - A FLAME IN YOUR HEART

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Beschrijving van het evenement
De Nederlands – Argentijnse kunstenares Natalia Cincunegui [Buenos Aires 1971] is een hedendaags beeldend kunstenaar

Over dit evenement

A FLAME IN YOUR HEART

Deze titel omdat ik net als het lied zegt,de wereld niet in vuur wil zetten maar een vlam in je hart wil plaatsen.

De Nederlands – Argentijnse kunstenares Natalia Cincunegui [Buenos Aires 1971] is een hedendaags beeldend kunstenaar, zij woont en werkt in Amsterdam en Versailles. Zij volgde haar opleiding in Nederland aan de AHK en KABK en kreeg een Erasmusbeurs voor de ENSBA [École nationale supérieure des beaux – arts] in Parijs.

'De laatste jaren maakt ze voornamelijk werk op papier, van grote mixed media tekeningen tot grafiek. Ieder beeld geeft aanzet voor een volgende. Zo ontstaan er series. Seriële herhaling om zo dichter tot het ‘juiste’ beeld te komen. Haar werk als een spirituele zoektocht wat A.Tarkovski de ‘innerlijke stem van de mens’ noemt.

Haar narratief en expressionistisch oeuvre wordt met name gevoed door eind 18e, begin 19e -eeuwse kunst, religie, sprookjes, [volks]verhalen & [gospel]liederen, moderne dans en cinema. Jarenlang werkte ze aan series naar de Passie van Jeanne d’Arc en staat de mens en zijn zoektocht centraal. 

Haar grafische werk is zowel in compositie als in technische uitvoering beïnvloed door de beeldtaal en visie van o.a. E.Munch, F.Goya, J.H.Fussli, K.Kollwitz maar ook door die van illustratoren als J.G.Posada, G.Doré en J.Tenniel.  

In 2018 kwam haar beeldverhaal en kunstboek The Journey of Mr.Naut uit. Waarin alles wat ze belangrijk vindt samenkomt. Drs. Sarah van Vliet gaf een toespraak bij de boekpresentatie, een deel hiervan is te lezen op:https://sarahvanvliet.nl/tag/kunstboek/ 

Naar het Nederlands vertaalde tekst van Claire Mazurel, 2020

Dir. van kunstcentrum La Tangente, Versailles. 

De tentoonstelling is van dinsdag t/m zondag te zien van 12- 18 uur in de ArtSpace op de begane grond van Arti et Amicitiae , Rokin 112, Amsterdam

Reserveren is verplicht en kan via:

Toegang is gratis

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen