Natalon Kwartet & Amstel Quartet - Incantatie IV van Simeon ten Holt

Venster Acties

Natalon Kwartet & Amstel Quartet - Incantatie IV van Simeon ten Holt

Robert Lambermont, Anna van Nieukerken, Petra van Oort en Laura Sandee spelen de dinsdag en woensdag na Pasen werken van Simeon ten Holt.

Door Stadsherstel Amsterdam

Waar en wanneer

Datum en tijd

Begint op wo. 12 apr. 2023 20:15 CEST

Locatie

De Duif Prinsengracht 756 1017 LH Amsterdam Netherlands

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Over dit evenement

  • 1 uur 45 minuten
  • eTicket voor mobiel

100 jaar Simeon ten Holt

Componist Simeon ten Holt werd 100 jaar geleden in Bergen (NH) geboren. Stadsherstel Amsterdam eert hem met twee bijzondere composities van zijn hand: Canto Ostinato en Incantatie IV. Robert Lambermont, Petra van Oort, Laura Sandee en het nieuwe kwartetlid Anna van Nieukerken zijn Ten Holt-specialisten van het eerste uur en voeren traditiegetrouw de concerten in de originele bezetting op vier vleugels uit. Speciaal ter gelegenheid van '100 jaar Simeon ten Holt' voegt het Amstel Quartet zich deze avond bij het Natalon Kwartet en voeren ze met z'n achten Incantatie IV uit.

Incantatie IV - Vier vleugels Vier saxofoons

Samen met het Amstel Quartet voert Natalon Kwartet Incantatie IV van Simeon ten Holt uit. Incantatie IV is de meest complexe compositie uit het oeuvre van Simeon ten Holt en is het enige avondvullende werk waarvan de componist aangeeft dat het naast piano’s ook op andere instrumenten mag worden uitgevoerd. De klank van de saxofoons mengt verrassend goed met de pianoklanken, waarbij Incantatie IV tot orkestrale proporties wordt verheven. Het Amstel Quartet bestaat uit de saxofonisten: Olivier Sliepen, Bas Apswoude, Harry Cherrin en Vitaly Vatulya.

Het Natalon Kwartet bestaat uit de pianisten Petra van Oort, Laura Sandee, Robert Lambermont en Anna van Nieukerken. Petra, Laura en Robert spelen al ruim 20 jaar samen, onder meer onder de vlag van het voormalige Rondane Kwartet. Laura en Anna vormen sinds 2002 een pianoduo. In juni 2022 bundelden de pianisten hun krachten en vormden zij het Natalon Kwartet.

Over de organisator

Vanaf € 17,50