Gratis

Nationaal verleden: tussen trots, schaamte en verzoening

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Jacobikerk

171 Sint Jacobsstraat

3511 BP Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Debat met Don Ceder, Talitha Muusse en James Kennedy over omgang met het verleden en hoe samen op weg te gaan naar een inclusieve toekomst

Over dit evenement

De Black Lives Matter-beweging heeft ook in Nederland van alles in gang gezet. Discussies over het koloniale en slavernijverleden van Nederland laaien, niet voor het eerst, op. Wat moet er uit het verleden worden rechtgezet om samen op weg te gaan naar een betere, meer inclusieve toekomst?

Gaat het om een ‘harde’ verandering van instituties zoals onderwijs of om een ‘zachte’ verandering, van het hart? Hoe gaan we om met de materiële kant van de geschiedenis, zoals straatnaambordjes, standbeelden en (roof)kunst? En, misschien botsend met de huidige tijdsgeest, begint niet iedere verbroedering met her erkennen van schuld en ontvangen van vergeving?

Don Ceder (advocaat en toekomstig Tweede Kamerlid ChristenUnie), Talitha Muusse (diversiteitsexpert en ‘stem van haar generatie’, dixit AD) en James Kennedy (hoogleraar geschiedenis en samensteller canon van Nederland) gaan het gesprek aan.

Je bent van harte welkom op woensdagavond 2 december in de Jacobikerk in Utrecht. Om 19:30 uur zullen de deuren openen en zal er koffie en thee zijn. Om 20:00 uur trappen we af en gaan we onder leiding van gespreksleider Rimme Mastebroek in gesprek met onze drie gasten. In navolging van RIVM-richtlijnen zijn er helaas maar 30 mensen welkom in de kerk. Gelukkig zal deze avond live te volgen zijn via het YouTubekanaal van de Jacobikerk en zal er volop gelegenheid zijn om ook vanaf thuis te participeren in het debat. Een ticket voor het debat is gratis. We ontmoeten je graag op 2 december, fysiek of digitaal!

Hartelijke groet,

Jacobidebatcommissie - Utrecht

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Jacobikerk

171 Sint Jacobsstraat

3511 BP Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen