Natuurinclusief én klimaatadaptief bouwen in de stad: hoe doe je dat?
Datum en tijd
De bouwopgaven bieden kansen en uitdagingen voor klimaatadaptatie en biodiversiteit. Een middag vol kennis en inspiratie.
Over dit evenement
We hebben als stad een enorme bouwopgave, de ambitie om te verdichten én om te vergroenen. Dit biedt uitdagingen en vooral ook kansen voor zowel klimaatadaptie als biodiversiteit. Nieuwsgierig? We organiseren op 21 juni tijdens de Rotterdam Architectuur Maand een bijeenkomst over natuurinclusief en klimaatadaptief bouwen. Een middag vol kennis, inspiratie en ontmoeten met als thema ‘Natuurinclusief & klimaatadaptief bouwen voor een rijke stadsnatuur’.
Inspirerende talks en paneldiscussie
In het eerste deel van de middag hoor je inspirerende verhalen van onder andere Onno Dwars, ontwikkelaar en directeur van Ballast Nedam Development en Maike van Stiphout, landschapsarchitect en directeur van DS Landschapsarchitecten. Gevolgd door een paneldiscussie met diverse experts over de kansen en uitdagingen waar steden voor staan om natuurinclusief en klimaatadapatief te bouwen. Hoe gaan we samenwerken aan die biodiverse en klimaatadaptieve stad? Bij wie ligt welke taak?
De bijeenkomst vindt plaats op Het Podium, de knalroze installatie op het dak van Het Nieuwe Instituut. Geniet van het uitzicht terwijl je deze middag bijwoont.
Sprekers
Maike van Stiphout
Maike van Stiphout (WUR 1988, RMIT Australië 1986) is directeur van DS landschaparchitecten, opgericht in 1993, samen met Bruno Doedens. Ze gaf leiding aan de afdeling Landschapsarchitectuur van de Academie van Bouwkunst Amsterdam van 2014 tot 2018 en geldt als ervaren ontwerper en kwaliteitsbewaker. In 2008 publiceerde ze 'Limesweg' en in 2019 'The First Guide to Nature Inclusive Design'.
Onno Dwars
Onno is sinds 2017 intensief betrokken bij Ballast Nedam Development. Als CEO verlegt hij grenzen om de wereld een betere plek te maken voor mens en natuur. Het morele kompas is leidend in alles wat binnen het team gebeurt. Gebiedsontwikkeling gaat verder dan alleen vastgoedontwikkeling, het gaat ook om de leefomgeving van morgen. Onno maakt onderdeel uit van een vooruitstrevende generatie groene leiders en won in 2019 de ABN-AMRO 'Duurzame 50 award'. In de jaren daarvoor ontving hij onder andere 'de Groene Pen' 2018, 'Goudhaantje' 2017, de 'Cruquiuspenning', de 'Green Leader Award' en de 'Yardi Young Talent Award'. Aan de Delft University of Technology behaalde hij in 2004 Msc. in Civil Engineering.
Praktisch
Programma: Natuurinclusief én klimaatadaptief bouwen in de stad: hoe doe je dat?
Datum: dinsdag 21 juni 2022
Tijd: 14.30 – 17.00 uur
Locatie: Festivalhart Rotterdam Architectuur Maand, Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25