Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Arminius Debat- en evenementenlocatie

3 Museumpark

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Op donderdag 23 april kijkt AIR naar het Nederland van 2120.

Over dit evenement

Op donderdag 23 april kijkt AIR naar het Nederland van 2120. Nederland staat voor grote uitdagingen: afnemende biodiversiteit, zeespiegelstijging, verzilting, verdroging, energienood, wateroverlast, woningnood, bodemdaling en insectenplagen zetten de leefbaarheid in ons land onder druk. Als we niets doen zullen deze problemen alleen maar toenemen.

Een andere kijk op het gebruik van natuurlijke hulpbronnen en de ruimtelijke inrichting is nodig om een transitie te maken naar een betere, groenere versie van Nederland. Hoe Nederland er mogelijk in 2120 uit zou kunnen zien, onderzocht een team van experts van Wageningen University & Research.

Onderzoekers en ruimtelijk ontwerpers Michaël van Buuren en Bertram de Rooij, onderdeel van dat team, zullen ons tijdens dit programma meenemen in dit onderzoek. Wat gaat er veranderen en wat is de impact op verschillende landschappen en huidige stedelijke regio’s?

Na afloop van deze lezing gaan we met verschillende experts in gesprek om te onderzoeken wat deze toekomstvisie betekent voor Rotterdam en de rol van ontwerp aan een duurzame ontwikkeling.

19.30 - inloop

20.00 – start lezing door Betram de Rooij en Michaël van Buuren

20.45 – start panelgesprek

21.10 – afronding

21.20 – borrel en einde

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Arminius Debat- en evenementenlocatie

3 Museumpark

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen