€ 7,50 – € 10

Nederland Leest 2021 met Marcia Luyten

Venster Acties en details

€ 7,50 – € 10

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bibliotheek Heiloo

250 Westerweg

1852 AR Heiloo

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
Marcia Luyten is tv presentator (o.a. Buitenhof), journalist, publicist en schrijver. Avond ter gelegenheid van Nederland Leest 2021.

Over dit evenement

Familieverhalen: elite vs armoe

Marcia Luyten schreef o.a. de biografie Máxima Zorreguieta, Moederland die dit jaar verscheen. Ook van haar hand: Het geluk van Limburg, over de glorie en ondergang van de Nederlandse steenkoolindustrie aan de hand van een bewogen familiegeschiedenis. Twee radicaal verschillende maar toch soortgelijke boeken: het familieverhaal als rode draad, voor een sociaal-cultureel (en politieke) geschiedenis.

In beide romans staat het familieverhaal centraal, de biografie over Máxima Zorreguieta over een welvarende familie uit de elite. Wat maakt dat deze sprankelende en ambitieuze jonge vrouw floreert aan een oud Europees hof?

Het tweede boek over een mijnwerkersgeslacht; de armoe, de solidariteit, de macht van mijndirecties en Rooms-katholieke kerk, naast de verstikkende sociale controle, de hechte gemeenschap en nestwarmte van de mijnwerkersfamilies. En de afbraak van dit alles. Boeiend, liefdevol en met veel kennis van zaken geschreven.

Tijdens de pauze is er een boekverkoop door boekhandel Bruna en zal Marcia Luyten haar boeken signeren.

Bent u nog geen lid? Sluit dan nú een lidmaatschap af bij Bibliotheek Heiloo en ontvang € 7,50 van uw toegangskaart retour.

Geschenkboek Nederland Leest

In november gaat de grootste bibliotheekcampagne van Nederland van start: Nederland Leest, met dit keer aandacht voor het thema Over de grens met het geschenkboek De wandelaar van Adriaan van Dis.

Deze bundel geeft Bibliotheek Heiloo tijdens Nederland Leest cadeau aan leden. (Op vertoon van uw bibliotheekpas, zolang de voorraad strekt.)

Let op:

Mocht er een "pop-up" errormelding getoond worden tijdens het betaalproces, sta dan tijdelijk pop-ups toe in uw browser. Voor Safari (Apple) zie: https://www.technieknederland.nl/algemeen/pop-ups-toestaan-voor-ideal-betaling, Voor Chrome zie: https://support.google.com/chrome/answer/95472?hl=nl

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Heiloo

250 Westerweg

1852 AR Heiloo

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Geen refunds

{ _('Organizer Image')}

Organisator Bibliotheek Heiloo

Organisator van Nederland Leest 2021 met Marcia Luyten

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen