Nederland Leest 2022: Yvonne Keuls in de Bibliotheek Berkel-Enschot

Venster Acties

Nederland Leest 2022: Yvonne Keuls in de Bibliotheek Berkel-Enschot

Nederland Leest 2022: Yvonne Keuls in de Bibliotheek Berkel-Enschot

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

de Bibliotheek Berkel-Enschot Trappistinnentuin 77 5057DJ Berkel-Enschot Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

Yvonne Keuls, Mevrouw mijn moeder

Nederland Leest 2022

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen dit boek cadeau van de bibliotheek, het centrum voor ontmoeting en gesprek. Het thema van 2022 is “Oud worden, jong blijven”. We worden met z’n allen gemiddeld steeds ouder: hoe blijven we fit en vitaal?

Het geschenkboek van deze editie is Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls. Met dit boek richtte Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder: het is een meeslepend en ontroerend verhaal over ouder worden met veerkracht en zelfbeschikking. Maar ook over het aanpassingsvermogen van een Indische oude dame aan Nederland. Een boek vol herinneringen en verhalen van vroeger. Een ode aan de vertelkunst van twee sterke eigenzinnige vrouwen.

Mevrouw mijn moeder is een met veel humor geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek waarin de generaties met elkaar in gesprek raken en de kunst van het ouder worden tussen de regels te vinden is.

Yvonne keuls: ‘Mijn moeder staat centraal in dit boek, dat zo prachtig aansluit bij het thema “Oud worden, jong blijven”. Ze weigerde naar een bejaardentehuis te gaan: ouder worden zou zij wel even op haar eigen manier doen. Er is geen groter goed dan waardig oud te mogen worden, op je eigen voorwaarden.’

Voor Nederland Leest 2022 wordt Mevrouw mijn moeder in een nieuw jasje gestoken, inclusief een grootlettereditie en een editie in makkelijke taal.

Yvonne Keuls (1931)

Yvonne Keuls werd geboren in het toenmalige Nederlands-Indië en kwam op zevenjarige leeftijd naar Nederland. Ze heeft meer dan negentig publicaties op haar naam staan, van toneelstukken en hoorspelen tot literaire televisiebewerkingen en romans. Midden jaren zeventig brak ze door bij het grote publiek met haar ‘sociale romans’, zoals Jan Rap en z’n maat en Het verrotte leven van Floortje Bloem. Veel van haar boeken werden bekroond en zijn uitgegroeid tot klassiekers van de Nederlandse literatuur. In december 2021 vierde Yvonne Keuls haar negentigste verjaardag en onlangs verscheen Gemmetje Victoria, een roman over een jonge vrouw die Keuls ontmoette in het opvanghuis waar ze vrijwilligerswerk verrichtte.

Tijdens Nederland Leest treedt Yvonne keuls op in het hele land met een speciale toneelbewerking van Mevrouw mijn moeder, waarin ze zelf alle rollen vertolkt. De voorstelling duurt ongeveer 60 minuten. Daarna 15 á 20 minuten pauze en vervolgens vragen uit de zaal.