Nederland Leest: Teun Toebes over dementie

Venster Acties

Nederland Leest: Teun Toebes over dementie

Passend bij het thema van Nederland Leest spreekt Teun Toebes over dementie

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Loosduinen Loosduinse Hoofdstraat 555 2552 AE Den Haag Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

Nederland Leest (november 2022) de jaarlijkse campagne van de CPNB om met elkaar in gesprek te gaan naar aanleiding van een boek.... gaat over het ouder worden in deze tijd: we worden met z’n allen gemiddeld steeds ouder, maar we blijven ook steeds fitter. Voor de nieuwe editie van Nederland Leest wordt het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls in een nieuw jasje gestoken.

Teun Toebes

Passend bij dit thema hebben wij Teun Toebes gevraagd om een lezing te komen geven naar aanleiding van zijn boek: 'Verpleeg Thuis'.

Op 21-jarige leeftijd maakte Teun Toebes de gedurfde keuze om op de gesloten afdeling van een verpleeghuis te gaan wonen. Niet alleen om te ervaren hoe de zorg voor mensen met dementie verbeterd kan worden, maar vooral om te laten zien dat wij als maatschappij ons beeld van dementie moeten aanpassen. Op ontwapenende en ontroerende wijze beschrijft hij de pijnlijke systemen die in de zorg en samenleving heersen en hoe wij deze kunnen veranderen.

VerpleegThuis is niet alleen een boek over de toekomst van dementie, maar vooral een boek over de toekomst van ons allemaal. Waarom? Omdat de kans dat dit boek ook over jouw toekomst gaat één op vijf is.

Aan de hand van grappige, verdrietige en vrolijke anekdotes neemt Teun u vanavond op een bevlogen manier mee in een wereld die je nooit eerder zo zag.