Gratis

NeLL Expert Meeting | Validatie, implementatie en opschaling

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Hortus botanicus Leiden

73 Rapenburg

2311 GJ Leiden

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Wat is de rol van wetenschappelijk bewijs ten behoeve van structurele bekostiging en opschaling van eHealth toepassingen?

Over dit evenement

Er worden in rap tempo allerlei nieuwe eHealth-toepassingen op de markt gebracht. Kansrijk maar ook een risico aangezien voor het gros van deze tools niet helder of ze wel werken en doen wat ze beloven.

Daarnaast laait regelmatig de discussie op dat het echte succes van eHealth uitblijft omdat het maar niet lijkt te lukken nieuw tools daadwerkelijk te implementeren in bestaande processen en op meerdere plekken te gebruiken.

In veel gevallen hebben beslissers en beleidsmakers in de zorg hun reserves ten opzichte van eHealth-toepassingen aangezien zij graag zeker zijn van de kwaliteit voordat zij kunnen besluiten de tool te omarmen en/of te bekostigen.

Wetenschappelijke validatie van eHealth zou dus het broodnodige inzicht kunnen bieden op het gebied van o.a. effectiviteit, betrouwbaarheid en gebruikersvriendelijkheid. Echter heeft traditionele onderzoek het imago langdurig en exact te zijn, wat niet aansluit op het dynamische karakter van het digitale veld.

Graag gaan we met experts in gesprek over of wetenschappelijk onderzoek naar eHealth zinvol is om de impasse van implementatie en opschaling te doorbreken. En indien onderzoek wenselijk blijkt, welke methoden dan meest waardevol lijken te zijn om het veld vooruit te helpen.

Praat mee en bezoek op 3 maart de NeLL Expert Meeting over wetenschappelijke validatie en de rol daarvan ten aannzien van implementatie en opschaling van eHealth.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Hortus botanicus Leiden

73 Rapenburg

2311 GJ Leiden

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen