Gratis

Neos: zingeving binnen de hulpverlening

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

'Zingeving is de behoefte dat wat we doen in het leven waarde heeft.'

Op donderdagavond 21 juni organiseert Neos in samenwerking met de Bibliotheek Eindhoven een boeiende lezing over de rol van zingeving in de hulpverlening aan kwetsbare burgers. De 3 gastsprekers zijn Vicky Hölsgens; zij schrijft haar promotieonderzoek aan de Universiteit voor Humanistiek over aandacht voor zingeving in de huidige verzorgingsstaat, Luc Tanja; voormalig Straatpastor in Amsterdam en Rob Kosterman; Straatpastor in Eindhoven.

Vicky Hölsgens vertelt over het belang van zingeving in de hulpverlening en hoe profes-sionals omgaan met levensvragen van burgers. Zij is voor haar promotieonderzoek betrokken bij het onderzoeksproject ‘De Belofte van Nabijheid’.
Lees meer over haar onderzoek in dit artikel in 'Sociale Vraagstukken'.

Luc Tanja werkte 6 jaar als straatpastor in Amsterdam. Hij vertelt over wat hij tegenkwam in het onderhouden van contacten met de dak- en thuislozen en de zingevinsaspecten daarvan. Hij deelde zijn ervaringen ook via columns en twitter.
Zie https://luctanja.wordpress.com/

Rob Kosterman is sinds januari 2018 Straatpastor in Eindhoven. Hij komt op zoveel mogelijk plaatsen waar daklozen zijn; de bibliotheek, het Stadskantoor, het centrum en rond de Kruisstraat. Hij biedt een luisterend oor, ook voor levensvragen.
Lees hier over zijn eerste evaringen als Straatpastor in Eindhoven (bron ED).

Na afloop is er nog gelegenheid om in gesprek te gaan met de gastsprekers. Dan wordt ook een hapje en drankje verzorgd door medewerkers van de Bibliotheek en het Horecateam van Neos ArbeidsTrainingsCentrum.


Voor vragen neem gerust contact op met Janneke Coolen-van der Sman,
Relatiebeheerder Neos via JCoolen@neos.nlDelen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen