Netwerkbijeenkomst alle leden Zeeland, Goes

Ticketverkoop is gesloten

Registraties zijn gesloten
Stuur een mailtje naar bijeenkomsten@cnv.nl of het nog mogelijk is om deel te nemen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Ostrea Lyceum

Fruitlaan 3

4463 EP Goes

Netherlands

Kaart bekijken

Ticketverkoop is gesloten

Registraties zijn gesloten
Stuur een mailtje naar bijeenkomsten@cnv.nl of het nog mogelijk is om deel te nemen
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Uitnodiging netwerkbijeenkomst voor leden en niet leden

Voor wie is deze netwerkbijeenkomst?

CNV Connectief (sector Onderwijs, sector Zorg & Welzijn en sector Overheid & Publieke Diensten) organiseert deze netwerkbijeenkomsten voor alle leden. Niet-leden zijn van harte welkom. Neem gerust een collega mee.

Waarom wil je deze bijeenkomst bijwonen?

We bieden je workshops aan waardoor jij je verder kunt ontwikkelen in je vak. Je ontmoet collega’s. Op 4 april is er keuze uit de volgende workshops:

  • Uit een ander vaatje tappen

  • Feedback een cadeautje?

  • Juridisering in onderwijs, zorg en welzijn

  • Ben jij al EQfit?

Programma

16.00 uur – Inloop met koffie en thee

16.15 uur – Welkom en opening, 1e ronde workshops

18.15 uur – Broodmaaltijd en gelegenheid tot informele ontmoeting

19.00 uur – 2e ronde workshops

20.30 uur – Afsluiting

Stuur deze uitnodiging door naar geïnteresseerde collega's en stagiaires. Deelname is gratis. Je ontvangt een bewijs van deelname (voor onderwijs met een code van Registerleraar.nl).

Workshop: Uit een ander vaatje tappen

Over temperament en energie in lastige situaties. We nemen manieren van ingrijpen of bijsturen in lastige situaties onder de loep.Met de behulp van de vier elementen vuur, water, lucht en aarde, als metaforen voor beschikbare energie, ontdek je dat jouw en andermans temperamenten niet vastliggen, maar beïnvloedbaar en ontwikkelbaar zijn. Dat is plezierig, want het maakt dat je niet altijd uit hetzelfde vaatje hoeft te tappen. En dat niemand meer kan zeggen: “Sorry, zo ben ik nou eenmaal…”

De workshop is geschikt voor iedereen die open, nuchter, reflectief en gedreven wil kijken naar eigen en andermans gedrag.

Ans Bonke, trainer en coach voor flexibel en vindingrijk optreden bij KwadransZ.

Workshop: Feedback, een cadeautje? Feedback geven en ontvangen. We doen het allemaal. Thuis, op het werk …. Aan leerlingen, aan collega’s, aan vrienden, aan onszelf ….

Als ik het zó had gedaan, was het resultaat veel beter geweest!’ Hoe vertel je nou aan die ene collega dat je het vervelend vindt, dat hij altijd kritiek heeft op jouw ideeën? Hoe vertel je je partner dat hij altijd jullie afspraken uitstelt? En hoe komt ‘t dat we feedback soms of vaker persoonlijk opvatten? Hoe zorg je ervoor dat dat niet gebeurt?

Tijdens deze workshop gaan we in op:

  • de basisprincipes van feedback en feedforward geven en ontvangen

  • we leggen verschillende modellen naast elkaar en proberen ze uit

  • we proberen inzicht te krijgen in ‘framing’, wat het is en de valkuilen daarbij.

Welkom! We kijken uit naar jullie deelname (en naar jullie feedback).

Bo Rodenhuis, docent MBO en trainer

Workshop: Juridisering in onderwijs, zorg en welzijn

Het recht en juridische procedures komen steeds vaker de school binnen. Leerlingen en ouders hebben rechten en het komt steeds vaker voor dat dit ook leidt tot juridische procedures. Dat leidt tot onzekerheid onder de mensen in de sector, zeker als zaken ook breed in de publiciteit komen. Denk aan de zaak over de schoolfoto in Den Haag, de procedure tegen leraren in de zwembadzaak in Rhenen en de juridische procedure van de leerling die klaagde over de correctie van het eindexamen Frans. Zijn leraren en scholen voldoende beschermd tegen de oprukkende claimcultuur? Welke gevolgen heeft dit voor bijvoorbeeld de gymlessen, voor de uitstapjes naar schoolkampen en musea of voor ongelukken in het praktijklokaal?

Ook in zorg en welzijn zien we meer juridisering. Patiënten en cliënten eisen hun rechten op bij zorginstellingen. Claims zijn niet ongewoon.

In de workshop wordt juridisering besproken vanuit het perspectief van de gevolgen voor leden van CNV Connectief. Juridisering is een maatschappelijk verschijnsel dat effecten heeft op jouw werk: hoe ga je daar als professional mee om? Wat kun je zelf doen om goed op de hoogte te zijn en met plezier aan het werk te blijven? In de workshop wordt ingegaan op praktijkvoorbeelden uit zorg en onderwijs.

Kyra Keybets, bestuurder bij CNV Connectief.

Workshop: Ben jij al EQfit?

Ik weet wel hoe ik het moet doen, maar op het moment dat…’,‘Ik wist even niets meer uit te brengen…’ ‘Ik ben maar even weggelopen…’

Komen deze uitspraken jou bekend voor? Dan werd jij op dat moment emotioneel getriggerd. Hoe dat werkt in ons brein en wat voor invloed dat op je heeft ontdek je in deze workshop. Dit onbewuste proces maken we voor jou bewust zichtbaar. Vaak is dit voor anderen wel zichtbaar, zeker voor onze leerlingen. Hoe geven we onze leerlingen weerbaarheid mee, als ze zien hoe wij soms beïnvloed worden door bijvoorbeeld ouders of een leidinggevende? Zonder EQbasis weet je niet hoe je met gebeurtenissen of emoties omgaat, of je gevoelig bent voor beïnvloeding en of je je doelen behaalt. Een EQ basis is een fundament, dat zorgt voor stabiliteit en rust, waarin jij echt tot je recht komt.

Wil je na deze kennismaking ècht aan de slag? Dan kun je zelf, of met jouw team een EQfit programma volgen. Ook voor kinderen is er een speciaal EQfit KIDSS-programma ontwikkeld.

Angela Kouwenhoven, workshopgever CNV Connectief
Datum en tijd

Locatie

Ostrea Lyceum

Fruitlaan 3

4463 EP Goes

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen